Het is 2017, iedereen heeft goede voornemens en ook jij wilde vanochtend beginnen maar eindige toch met een kant-en-klare maaltijd of een pizza. Come on, jij kunt dit ook! Hier 5 tips om 2017 goed te beginnen!

1. Beloon jezelf, in plaats van te straffen! Stel jezelf wat leuks in het vooruitzicht. Dus die pizza was niet eens zo’n slecht idee, haha. Ik probeer mezelf 6,5 dag aan mijn voedingsschema te houden en kan dan een avondje wat losser zijn met een cheatmeal. Je belonen met een nieuwe gym outfit kan ook! Dus….

gif - pizza

2. Het is weer even wennen na al die vettigheid waarvan we vonden dat dit er in december gewoon ”bij hoort”. Probeer de draad weer op te pakken door je aan die structuur te houden. Probeer zelf eens op papier te zetten wat je gaat eten! Heb je hier hulp bij nodig en kun je het niet zelf? Dan kun je altijd hier eens kijken.

gif - healthy eating

3. Take baby steps! Je wilt dit jaar 10 kilogram afvallen of je wilt er net zo bijlopen als Doutzen? Je wordt niet opeens wakker met zo’n buik of drie kledingmaten kleiner, dames en heren. Stel kleinere doelen zodat je gemotiveerd blijft. 10 kleine stappen zorgt ook voor een major step!

gif - step by step

4. Je hebt geen tijd om te koken hoor ik je zeggen, geen tijd om je eten voor te bereiden? Probeer de tijd die je hebt juist te besteden. Hier hebben we een aantal tips in een blog voor je om te leren mealpreppen!

gif - avocado

 

5. Begin je voeding te tracken! Zeg ik nu dat je obsessief je voeding in MyFitnessPall moet gaan invoeren? Nee, totaal niet. Probeer eens een weekje alles wat je eet in te voeren om te kijken hoeveel kcal waarin zitten. Gok eens hoeveel kcal er in 30 gram ongezouten cashewnoten zitten? Of zo’n gemixt bakje noten waar je bij die verjaardag afgelopen week even een handje van pakte? Als je dit nu gaat opzoeken weet ik bijna zeker dat je dat niet verwacht had.

Alles bijhouden kan werken voor je, ook averechts hoor. Maar weten wat je eet kan nooit kwaad dus een weekje bijhouden om je algemene kennis op te vijzelen is zeker geen overbodige luxe!

gif - food tracken

 

 

 

”GEWOON IS FIT GENOEG”
Begin jij 2017 goed met onze tips, recepten en workouts?

Bestel ons boek nu met 10% korting!

gewoon is fit genoeg

About The Author

Jordi Sloots
Founder

Internetgekkie achter Fit Dutchies die leeft op burgers en daarom naar de gym gaat. Ik hoop jullie op een realistische manier te inspireren én te motiveren!

Leave a Reply

Your email address will not be published.