De winter is weer in volle gang en dat betekent tijd voor wintersport! Is het je eerste keer op wintersport of heb je gewoon geen idee wat mee te nemen? Geen zorgen, wij hebben de 5 belangrijkste essentials voor jullie op een rijtje gezet!

1. Onderkleding

Een belangrijk essential tijdens het wintersporten is natuurlijk de onderkleding. Je weet maar nooit hoe koud het kan worden en je kan beter te veel dingen aan hebben zodat je het uit kan trekken dan andersom, toch? Trek daarom altijd onder je vest of jas thermokleding aan om je warm en droog te houden. Check de onderkleding hier! 

 

2. Handschoenen

En dan met name waterafstotende zodat je handen lekker droog en warm blijven in de kou. Oh, ze beschermen je ook tegen de valpartijen.  Mocht je die maken, haha! Check de handschoenen hier! 

 

3. Bril

Het is soms moeilijk om in de sneeuw de diepte te zien en een zonnebril doet hierbij niet altijd z’n werk. Zorg daarvoor dus voor een goede skibril! Deze beschermt je ook tegen sneeuwblindheid. Smart! Check de skibrillen hier!

 

4. Snowboots

De juiste schoenen zijn ook een echte must have op wintersport! Snowboots zijn niet alleen lekker warm, maar met het grote oppervlak en een goed profiel heb je ook nog eens minder kans om uit te glijden. Check de snowboots hier! 

 

5. Ski broek- en jas

Last but not least; natuurlijk een ski broek en ski jas! We hebben het al gehad over de onderlaag, maar de bovenste laag is natuurlijk ook erg belangrijk. Over de onderlaag kan je nog een fleecevest aan doen en daar overheen je ski jas. Deze items beschermen je tegen de nattigheid en de kou van de sneeuw, maar natuurlijk ook als je valt! Er is een verschil tussen ski en snowboardkleding; snowboardkleding zit namelijk net wat wijder zodat je er makkelijker in kan bewegen. Check de ski kleding hier! 

Onze favoriet!

Deze jas van The North Face met twee lagen! Een extra warme binnenjas van hardfleece die goed aansluit bij de hals met daaroverheen een waterdichte, winddichte en ademende jas! Check ‘m hier!

 

Meer bekijken? Check het hier!

About The Author

Fleur Minten

Leave a Reply

Your email address will not be published.