Voetbal is in Nederland de populairste sports en wordt door velen de belangrijkste bijzaak in het leven genoemd. Wat heb je nu eigenlijk nodig om te beginnen met voetballen? Wij zetten in een klein lijstje wat items op een rijtje waarmee jij verantwoord kunt genieten van het spelletje!

 

1. Beetje flauw, maar natuurlijk moet je beginnen met een voetbal. Je hebt er honderden, maar deze Nike bal is fijn en heeft een softlaagje
om de bal heen. Schiet net wat lekkerder!

 

 

 

2. Natuurlijk is naast een voetbal ook het juiste schoeisel erg belangrijk. Een goede pasvorm en degelijke noppen zorgen ervoor dat je je comfortabel voelt en voorkomt glijpartijen waarbij je geblesseerd kunt raken. Deze Adidas X18.1 is een schoen uit het topsegment.

Meer bekijken? Bekijk hier meer Adidas voetbalschoenen!

 

 

 

 

3. Steeds meer clubs spelen op kunstgras en dat maakt het spel lekker snel. Niks kan op tegen goed natuurgras, maar jezelf wapenen tegen kunstgras en alle nadelen kan zeker. Slidings op kunstgras kunnen brandplekken veroorzaken en daarom is een slidingbroekje of tight geen overbodige luxe. Dit model van Hummel beschermt je bijvoorbeeld!

 

 

 

4. Voetbal is een contactsport en fysiek spel is dus toegestaan. Veiligheid staat voorop en daarom ben je bij veldvoetbal verplicht om met scheenbeschermers te spelen. Hier zit een beschermingslaag in waardoor schoppen je been niet zullen breken. Zeer belangrijk dus!

 

 

 

5. Tot slot het meest fancy deel van alles; de voetbalkleding. We weten dat het allemaal om het spel draait, maar stiekem willen we er ook mooi bijlopen. Met een nieuw shirt met de naam van je favoriete speler speel je net wat lekkerder, toch?

About The Author

Jordi Sloots
Founder

Internetgekkie achter Fit Dutchies die leeft op burgers en daarom naar de gym gaat. Ik hoop jullie op een realistische manier te inspireren én te motiveren!

Leave a Reply

Your email address will not be published.