Vaak krijg ik de vraag welke camera of lens ik gebruik voor het maken van foto’s van gerechten. Soms denken mensen dat ik een mega apparaat in mijn keuken heb staan maar dat is niet zo. Ik gebruik op het moment bijna altijd mijn iphone 6 plus voor het maken van foto’s.

Dat is eigenlijk wel een mega apparaat maar blijft natuurlijk wel gewoon een Iphone.. En die is ook gewoon echt super fijn! Maar hoe krijg je dan je iPhone foto’s zo scherp en mooi is dan meestal de vraag wat hierna komt. Misschien wil jij ook wel betere foto’s voor bijvoorbeeld je blog of instagram en kun je wel wat tips gebruiken.

TIP 1: Gebruik het daglicht
Daglicht, daglicht en nog eens daglicht. Voor mij is niets beter dan natuurlijk licht. Uiteindelijk krijg je de mooiste foto’s als je object goed belicht is. En wat is er beter en goedkoper dan daglicht? Het is mij in ieder geval nog niet gelukt om een mooie foto te krijgen met mijn Iphone met een flits. Met een geavanceerde camera zal dit natuurlijk een ander verhaal zijn.

Iphone

TIP 2: Let op je positie ten opzichte van het licht en object
Ik zorg er altijd voor dat ik mijn lichtinval zo optimaal mogelijk benut. Meestal maak ik foto’s dicht bij een raam waardoor ik veel en mooi licht inval krijg. Net zoals bij deze bovenstaande foto maak ik volledig gebruik van het raam als belichting. Let er hier bij goed op waar je staat ten opzichte van het licht en je object. Ga natuurlijk niet tussen je lichtinval en gerecht of object staan. Je krijgt dan namelijk schaduwen in je foto’s en verschillen in kleur wat je niet wilt.

TIP 3: Zorg voor extra scherpte in je foto’s
Wanneer je je Iphone camera gebruikt en je tikt op het scherm zie je een geel vierkant midden in je scherm staan. Waar jij met je vinger tikt, stelt de camera zich op scherp. Dit is iets wat ik echt altijd gebruik. Je ziet bijvoorbeeld op onderstaande foto dat de asperges minder scherp zijn dan het voorste object. Dit zorgt voor veel diepte en sfeer.

Christina Janssen Iphone

TIP 4: Let op je afstand en hoogte
Zelf maak ik vaak foto’s van bovenaf of op gelijke hoogte van het gerecht of object zelf. Wanneer je op gelijke hoogte foto’s maakt, dus vrij dicht bij en als het ware voor of naast het gerecht je camera houd, krijg je ook meer diepte verschil en kan de camera zich goed scherpstellen op het gekozen object. De achtergrond vervaagd dan een beetje waardoor je een professionele ‘look’ krijgt. Top!

TIP 5: Stel de mate van licht in
Ook kun je het gele vierkantje waarover ik vertelde nog voor een andere functie gebruiken. Hiermee kun je namelijk ook het licht manipuleren in je foto. Wanneer je namelijk het zonnetje inhoud en naar boven of onder schuift, veranderd namelijk het licht in je foto. Dit komt natuurlijk erg van pas wanneer het buiten erg grauw is of als het gewoon al iets later op de dag is.

 

 

I AM A FIT DUTCHIE TEE nu maar €6,99!

Klik hier!

Esmee Trouw Fit Dutchies tee

About The Author

Christina Janssen

3 Responses

  1. Lisette van Dijk

    Idd hele fijne tips! Ik vind het met mn telefoon ook veel makkelijker als met de camera .. en idd, komen wat mooie foto’s van .. en dat met mn huawei p8 😉 Dat scherpstellen deed ik idd al en in het licht vh raam.. maar zal het zonnetje ook eens gaan gebruiken! thnx!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.