Jij kent ze vast wel; de cardio apparaten… You love them or you hate them, maar er zijn natuurlijk een aantal classics die onmisbaar zijn. Verder zijn er ook nieuwe modellen waarop je helemaal stuk kunt gaan zoals de Airbike. 

Wij hebben een aantal fitness apparaten voor jullie op een rijtje gezet die je ook makkelijk in huis kunt halen zodat je kan trainen wanneer je wil. No more excuses dus aangezien het weer er niet beter op begint te worden…

 

1. De crosstrainer

Een crosstrainer is een fitnessapparaat waarmee je jouw hele lichaam traint. Je maakt namelijk een beweging met zowel je benen als je armen. Daarnaast train je ook de spieren in je core (buik en onderrug), borst, rug en schouders. Zowel in de sportschool als thuis gebruik is de crosstrainer een erg populair apparaat!

 

 

2. De airbike

De Airbike, ook wel fitness bike genoemd, is weer net iets anders dan de gewone bike oftewel hometrainer. Dit fitnessapparaat wordt aangedreven door een luchtweerstandsysteem, mede hierdoor wordt de training zwaarder naarmate je intensiever traint. Het luchtweerstandsysteem in combinatie met het bewegen van je hele lichaam, maakt de Air bike een geweldig apparaat voor iedere HIIT (High Intensity Interval Training).

 

3. De hometrainer

Een hometrainer is het meest bekende fitnessapparaat voor thuisgebruik. En wat is er nu prettiger dan thuis op je gemak te kunnen werken aan je conditie? Met een hometrainer kun je eenvoudig meerdere spiergroepen trainen en je uithoudingsvermogen verbeteren. Daarnaast bepaal je zelf het tempo, het trainingsniveau en het tijdstip van je training.

 

4. De loopband

Een loopband is een veelzijdig fitnessapparaat. Een loopband wordt gebruikt om conditie te verbeteren en vetpercentage te verlagen, maar kan ook ingezet worden voor revalidatie. Het voordeel van een loopband is dat je thuis kunt trainen wanneer het jou uitkomt. Heb je er genoeg van om ‘s avonds in het donker of door weer en wind te lopen, of zou je je spieren, pezen en botten willen ontlasten tijdens het (hard)lopen? Dan is een loopband voor jou de perfecte oplossing!

 

5. De roeitrainer

Een roeitrainer is een fitnessapparaat waarmee je het hele lichaam traint. Met een roeitrainer, ook wel roeitoestel of roeimachine, genoemd, boots je de roeibeweging op het water na. Je hebt daarbij voornamelijk je armen, benen en rugspieren nodig, waardoor het een complete workout is.

 

About The Author

Fleur Minten

Leave a Reply

Your email address will not be published.