Momenteel hebben we in Nederland zo’n 1,2 miljoen actieve leden van voetbalclubs en in de media draait het alleen nog maar om mega-salarissen en toptransfers. Is voetbal voor de elite of is het juist zo populair doordat het laagdrempelig is? Wij kiezen voor dat laatste en we laten aan de hand van een top 5 een aantal artikelen zien die wij online vonden bij Decathlon. Want een potje voetballen hoeft helemaal geen dure aangelegenheid te zijn!

In onderstaande essentials laten we een aantal producten zien uit de voetbalshop van Decathlon. De producten van KIPSTA zijn gerangschikt op verschillende type voetballers; de beginner, de ervaren spelen en de expert. Onderstaande getallen in de productnaam geven het niveau aan waarvoor het product gemaakt is.

Heb je hier vragen over? Laat het ons even weten!

 

Niveau’s

  • 100 = beginner
  • 500 = ervaren
  • 900 = expert

 

Essentials

 

1. TRAININGSJACK VOETBAL T500 ZWART

Het weer is niet altijd even best in Nederland en het is dan ook belangrijk om je goed te kleden. Tijdens een training krijg je geregeld te maken met tactische aanwijzingen waardoor je even stil zult komen te staan. Afkoelen is tijdens zo’n training het laatste dat je wil en daarom is een goed trainingsjack erg fijn om in te voetballen.

trainingsjack decathlon

 

2. THERMOSHIRT KEEPDRY 500 MET LANGE MOUWEN ZWART

In het kader van jezelf beschermen tegen kou of warmte denken wij meteen aan thermokleding. Wij zien vooral bij veel sporters thermokleding bij lagere temperaturen om de warmte beter vast te houden en om schuren van een voetbalshirt te voorkomen. Ook bij warm weer biedt thermokleding voordelen; zowel shirts als tights!

thermoshirt decathlon

 

 

3. VOETBALSHIRT F100 WIT

Naast het praktische nut van een fijn voetbalshirt dat ademt en comfortabel draagt is uiterlijk vaak ook belangrijk. Iedereen heeft wel een favoriet shirt waarmee hij of zij over het veld dartelt. Let altijd op of je genoeg bewegingsruimte hebt in je kleding. Het is immers sportkleding en je zult er best wat gekke manoeuvres in maken, haha!

voetbalshirt decathlon

 

4. VOETBALBROEKJE F500 ZWART/GEEL

Voetbalbroekjes zijn er in duizenden soorten en maten en kun je vaak herkennen aan het feit dat er geen broekzakken inzitten. Sowieso heb je die niet nodig tijdens een pot voetbal én je blijft er geregeld aan haken. Let bij de keuze op de lengte van het broekje en of er een binnenbroekje inzit. Mocht dit niet zo zijn dan kun je altijd nog op zoek gaan naar een slidingbroekje. Steeds meer clubs spelen om diverse redenen op kunstgras en dan is een slidingbroekje zeker geen overbodige luxe.

voetbalbroekje decathlon

 

5. VOETBALSCHOENEN AGILITY 900 MID FG BLAUW

Voetbalschoenen zijn tegenwoordig dé eyecatcher van elke outfit. Bedenk een kleurencombinatie en je kunt voetbalschoenen krijgen in die bijzondere combinatie. Alle supersterren spelen op de nieuwste voetbalschoenen en soms is het dan ook lastig om bij te houden wat nu trendy is. Los van het uiterlijk is het belangrijk dat je bij aanschaf kijkt naar het noppenpatroon. Je hebt namelijk diverse ondergronden zoals gras en kunstgras waarvoor een speciaal noppenpatroon nodig is. Mocht je vragen hebben dan kun je je hierover in de winkel altijd laten adviseren!

voetbalschoen decathlon

 

Hier kun je meer bekijken uit de voetbalshop van Decathlon!

 

About The Author

Jordi Sloots
Founder

Internetgekkie achter Fit Dutchies die leeft op burgers en daarom naar de gym gaat. Ik hoop jullie op een realistische manier te inspireren én te motiveren!

Leave a Reply

Your email address will not be published.