Waarschijnlijk heb jij je hele woning al ondersteboven gekeerd op zoek naar sportattributen. In deze periode sporten we massaal thuis en het ziet er ook nog niet naar uit dat we op korte termijn naar onze geliefde gyms en sportclubs mogen terugkeren.

Juist daarom maakten wij een lijstje met een aantal sportitems zoals de resistance band die jij eigenlijk overal, maar vooral thuis kan gebruiken in deze lastige tijd. Bij elk item delen we een korte beschrijving. Mocht je vragen hebben? Stel ze gerust!

Ready? Laten we beginnen!

#1: Resistance band

Deze resistance band om bepaalde oefeningen te doen met extra weerstand is ideaal om je gym oefeningen te vervangen. Het lijkt misschien een piece of cake, maar dit gaat echt zwaar worden. Dit zul je voelen, niet alleen vandaag!

#2: De Kettlebell

Een Kettlebell is een gewicht met een handvat aan de bovenkant. Hij ziet er misschien wat vreemd uit, maar juist door dat handvat aan de bovenkant kun je er een hele hoop oefeningen mee doen. Zoek een kettlebell met een gewicht dat past bij de oefeningen die je wil uitvoeren en je bent klaar voor een nieuwe workout!

Benieuwd welke oefeningen je kunt doen met een kettlebell? Google eens op de ”kettlebell one legged deadlift”,, ”goblin squat” en de ”windmill”.

 

#3: Foamroller

Hij is de laatste jaren ongekend en veel mensen gebruiken het al: de foamroller. Ideaal om je spieren te ontlasten van hun spanning voor of na je workout. Vereist even wat oefening en kan soms vervelend aanvoelen, maar het resultaat is top. Daar doen we het voor, toch?

Mocht je geen inspiratie hebben qua oefeningen? Gebruik dan Youtube of Google eens om op zoek te gaan naar oefeningen. Je zult tientallen variaties van oefeningen vinden, ook voor beginners!

#4: Dumbbell

Onmisbaar in deze lijst is natuurlijk de dumbbell. Gewichten die verkrijgbaar zijn in meerdere gewichten, maar altijd kenmerkend het handvat in het midden. Ook met dumbbells zijn er ontelbaar veel oefeningen die je kunt uitvoeren. Hieronder hebben we een lijstje toegevoegd met oefeningen die je kunt uitvoeren met deze dumbbells. Ook hier geldt weer; ken je de oefeningen niet? Google ze dan eventjes.

  • Bicep curl
  • Overhead tricep extension
  • Dumbbell step up
  • Plank & Row
  • Front raises

 

#5: Yoga mat

Ga je liever voor een yoga class in plaats van gewichten? Zorg er dan in ieder geval voor dat je een goede yoga mat aanschaft. Dit voorkomt dat je gaat glijden en zorgt er dus voor dat je bij alle oefeningen stevig kunt aarden op je mat. Voorkomt narigheid en geeft je veel meer comfort tijdens je workout!

 

 

 

Al deze items kunnen bijdragen aan jouw ideale home workout. Natuurlijk zijn er nog tientallen items die voor jou interessant kunnen zijn, maar wij creëerden een lijstje met een kleine selectie items van Medipreventie, een medische groothandel.

Mocht je vragen hebben over de items of een bepaalde workout? Contact ons of de klantenservice van Medipreventie dan eventjes en we helpen je verder!

 

Succes met je home workout!

 

 

About The Author

Jordi Sloots
Founder

Internetgekkie achter Fit Dutchies die leeft op burgers en daarom naar de gym gaat. Ik hoop jullie op een realistische manier te inspireren én te motiveren!

Leave a Reply

Your email address will not be published.