Al sinds een tijdje doe ik fanatiek mee aan groepslessen bij mij sportschool. Dat is leuk; je motiveert elkaar en drijft elkaar tot het uiterste. Maar is het heel erg wanneer ik zeg dat ik het ook heerlijk vindt om alleen te sporten?

Veel mensen kijken me raar aan wanneer ik vertel dat ik het heerlijk vindt om in m’n eentje te gaan hardlopen of fitnessen. Muziekje aan en gaan. Dus bij deze: vijf redenen waarom het helemaal niet erg is om alleen te gaan sporten!

tumblr_ncp3gcyPrJ1tp5v8ho1_500

Dus kan je buddy vanavond opeens niet? No more excuses 😉

1. Je hebt een momentje voor jezelf. Even bijkomen van de dag (of de dag juist beginnen) met een goede work-out. 

2. Gaan wanneer het voor jou uitkomt. Een tentamenweek of deadlines die je moet halen? Ga wanneer het voor jou uitkomt. Geen gedoe met vaste tijden waar je ergens moet zijn vanwege een groepsles. Je kunt gaan wanneer je wil! 

3. Skip the conversation.Muziek aan. Wanneer ik m’n favoriete nummer luister en tegelijkertijd een PR loop, het gevoel alsof je vleugels hebt. Met muziek kan ik altijd net nog meer energie verzamelen om mezelf tot het uiterste te geven.

4.  Bepaal wat je gaat doen, waar en hoe. Want: jij hoeft geen rekening te houden met iemand. 

5. Geen concurrentie 😉. Dus: relaxt op je eigen niveau je oefeningen doen die jij wil doen. En niemand die je daarbij afleidt. 

Dus: wat wordt het voor jou? Ga je vanavond alleen of samen met je buddy?

Ja, ik wil hulp!

Stéphanie deed het op eigen kracht. Kun jij wel wat hulp gebruiken? Fit Dutchies biedt nu exclusieve coaching (nog 3 plekken over!) aan en er zijn nog een paar plekjes. Lees hier meer!

coaching fit dutchies

About The Author

Marjolein van Es

Hoi, ik ben Marjolein van Es en studeer International Lifestyle Studies. Inspiratie nodig? Bekijk dan mijn posts die vooral over food, fashion & lifestyle gaan!

3 Responses

  1. Bianca86

    Vind het juist heerlijk om alleen te sporten, lekker muziekje erbij !

    Reply
  2. Laura

    Ja alleen sporten! Ik zie er juist tegenop om samen met vriendinnen te sporten of groepslessen te doen

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.