Allereerst wil ik even benadrukken dat deze blog met een korreltje zout moet worden genomen. Een korreltje? Nou, net zoveel als ze er bij de Mac overheen strooien mag ook hoor! Met andere woorden: don’t blame me als jij na deze blog opeens je eigen ”supersize me” movie maakt en een maand lang op voer van de McDonalds besluit te leven!

jordi mac

Je ziet er gewoon meteen minder healthy uit, vinden jullie niet? :’)

1. De McDonalds denkt mee met zij die geen vlees eten. Zo is er in India zelfs een McDonalds dat zichzelf ”vegetarian restaurant” noemt omdat zij geen vlees verkopen. Nu klinkt dat natuurlijk best tof zo’n vegetarische McDonalds, maar toch bleef er een gedachte in mijn hoofd ronddwalen toen ik dit zag. Dat is namelijk dat ik betwijfel hoeveel vlees er nou echt in zo’n hamburger zit waarvan ze beweren dat het 100% rundvlees is. Het smaakt namelijk niet echt als een heerlijk medium gebakken  stuk beef die wij bodybuildende mannen en vrouwen gewend zijn toch?

vegetarian mc donalds

Deze foto heb ik hier vandaan!

2. Elke keer als ik voorbij de Mc kom begin ik toch stiekem te watertanden en verlang ik naar die Kip 6,9 of 20. Kip 6? Ja, dat is een afkorting die ik gebruikte toen ik nog (twee)wekelijks bij de Mc kwam! Maar… af en toe cheatmeal is goed voor je metabolisme zeggen ze toch?Nou, bij mij werkt het ook op een andere manier nog in mijn voordeel! Net zo erg als ik verlang naar de Mc, heb ik naderhand spijt. Als ik de verorberde calorieën afzet tegen de honger, maagzuur en schuldgevoel dat ik van deze ”maaltijd”, als ik dat al zo mag noemen, krijg snap ik eigenlijk niet waarom ik hier toch naar blijf verlangen.Conclusie? Ga een keer naar de McDonalds en je bent weer voor een hele tijd klaar omdat je je weer beseft dat je deze calorieën toch liever anders had willen invullen!

3. Fastfood is snel en goedkoop zeggen ze toch? Nou, goedkoop vind ik de Mc niet echt, maar handig is het af en toe wel toch? Lange dag gehad en nog een uur in de auto na je werk? De Mc wil dat iedereen over de hele wereld binnen 15 minuten bij een McDonalds moet kunnen zijn en in Nederland komt deze doelstelling aardig in de buurt. Maar haastige spoed is zelden goed en McDonalds’ eten wordt natuurlijk niet met liefde gemaakt. Massaproductie dat onder een warmtelamp wordt gelegd en volzit met dingen waarvan je het bestaan niet af wist of, laat staan, wil weten! Een euroknaller hamburger is lekker, maar lijkt mij niet zo gezond. Wat wel handig is dat je hem mee kunt nemen voor onderweg! Koop je er nu eentje dan kun je hem in 2031 nog eten terwijl hij er best goed uit ziet. Scheelt tijd toch? Snap je niet waar ik het over heb? Check deze video dan eens, haha!

hamburger

4. We worden overal geconfronteerd met de Mc. Op TV, radio, apps maar ook op straat is de Mc goed vertegenwoordigd en ik moet zeggen dat ik wel respect heb voor hun marketingafdelingen. Hier ligt juist de uitdaging voor ons: doordat ik hun marketing zo goed vind, is het een uitdaging om deze te negeren! Hoe sterk ben jij? Als je het kunt weerstaan, win je zo’n hamburger die tot 2031 goed is. Kijken of je die ook zo lang kunt weerstaan! 😉

Schermafdruk 2015-06-09 01.08.58

mac open all night

Okay, genoeg kritiek op de MacDonalds. Ik heb toch stiekem genoten van deze maaltijd maar ben voorlopig even klaar! Uiteindelijk moeten we toch zelf de keuze maken en kunnen we niemand de schuld geven als we die Big Mac toch naar binnen stouwen. Onderstaande foto’s vond ik dan ook wel leuk om mee af te sluiten!

mc donalds hooters

 

PS. Deze blog slaat natuurlijk nergens op maar ik moest die smerige friet + Big Mac met 2 frietsaus en Kip 9 met BBQ saus & zoetzure saus toch even van me afschrijven. Sorry dat jullie dit moesten lezen. Doei!

 

AD

mc donalds
 

Fit Dutchies tees & tanktops voor €9,99?

Klik hier!

fit dutchies tee

About The Author

Jordi Sloots
Founder

Internetgekkie achter Fit Dutchies die leeft op burgers en daarom naar de gym gaat. Ik hoop jullie op een realistische manier te inspireren én te motiveren!

4 Responses

  1. Marvin

    Ach, eens in de zoveel tijd naar de McDonalds moet kunnen toch? Zolang je de rest van de dagen maar gezond en gevarieerd eet zie ik het probleem niet. Zelf vind ik het niet super lekker, maar als je zo’n Big Mac heerlijk vind kan je er best af en toe van genieten 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.