Ik hou van ontbijtjes en al helemaal ontbijtjes in een mok, uit de magnetron! Ook als je haast hebt of geen zin hebt om een uitgebreid ontbijtje te maken, vind ik dat je ontbijt gezond en lekker moet zijn. Daarom 4 ideetjes hoe jij binnen 5 minuten een gezond ontbijtje kan maken!

1.Pindakaas cake

Doe 30 gr havermeel, 70 gr magere kwark, 25 gr eiwit, 1/2 el pindakaas en 1 el honing in een mok en meng goed. Zet de mok ongeveer 2 minuten in de magnetron op de hoogste stand. Maak af met wat extra pindakaas

 

2.Omelet met groente

Doe 2 eieren, 1 eiwit, 1 el geraspte kaas en 2 el groente (in stukjes) naar keuze in een mok, samen met wat zout en peper. Meng goed en zet de mok ongeveer 3 minuten in de magnetron, op de hoogste stand tot hij gaar is.

 

3.Brownie

Doe 15 gr havermeel, 15 gr whey (chocolade -of vanillesmaak), 70 gr griekse yoghurt, 25 gr eiwit, 10 gr cacaopoeder in een mok en meng goed door elkaar. Zet eventueel nog een blokje pure chocolade (85%) in het midden en zet de mok ongeveer 2 minuten in de magnetron, op de hoogste stand.

 

4.Carrotcake

Doe een rijpe banaan in een mok en prak deze fijn. Voeg hier 1 ei, 1 tl koekkruiden, 15 gr wortelrasp en 25 gr whey (neutrale smaak zoals vanille) bij. Meng en zet de mok ongeveer 2.5 minuten in de magnetron, op de hoogste stand.

 

About The Author

Jacky Nobels
Blogger

23 jaar. Gek op 3 dingen: gezonde voeding, sporten en fotografie. Vind het een uitdaging om lekkere, maar vooral gezonde receptjes te verzinnen om mensen te inspireren om gezond te leven.

Leave a Reply

Your email address will not be published.