Als echte zon-bourgondiër ging ik standaard naar all-inclusive resorts om te luieren. Maar ik ben het zat, ik wil er lekker avontuurlijk op uit en nog méér zien van alle mooie plekken op aarde! En… als echte sportverslaafde én adrenaline junk ben ik he-le-maal fan geworden van hiking, (e)-biking, kayaking, suppen, bergbeklimmen en alle andere mooie dingen die Oostenrijk en Intersport (hier kocht Iris eerder haar spullen!) mij te bieden hadden.  Ik ben helemaal om haha!

Spanning, uitdaging en misschien zelfs wel een beetje angst waren zeker aanwezig tijdens deze trip… Het motto ‘alles is mogelijk’ en de behoefte aan het verleggen van fysieke grenzen kon zijn weerga niet op deze reis! Outdoor is zo tof, en super makkelijk te combineren met andere sporten.

Ik ben daarom benieuwd of ik jullie kan inspireren om voor een (avontuurlijke) outdoor vakantie te kiezen. Ik denk dat de foto’s van de prachtige natuur in Schladming Dachstein (check hier meer!) wel mee helpen haha!

iris schladming-dachstein

1: Helemaal zen!
Verschillende onderzoeken hebben uitgewezen dat bewegen in de buitenlucht het concentratievermogen kan verbeteren en voor een heldere mindset zorgt. Dit zou kunnen komen door de frisse, zuurstofrijke buitenlucht maar ook door de verbondenheid met de natuur. Je gevoel van welzijn stijgt hierdoor en stress wordt mogelijk minder. Niet zo vreemd, want het ademen van buitenlucht (al helemaal in de bergen) kan zorgen voor een blij gevoel, met dank aan dé feel-good endorfines die vrij komen in je lichaam. En…je hebt de beste gesprekken tijdens een leuke wandeling in de bergen, je maakt de gekste bloopers mee op een e-bike, je eet de heerlijkste (gezonde) Oostenrijkse) maaltijden hoog in de bergen bij een knus berghutje, je kunt de mooiste foto’s maken én je beweegt super veel!

2: Uitdagingen waar je lichaam blij van wordt!
Je lichaam wordt op nieuwe, complexere manieren uitgedaagd. De natuur biedt veel variatie. Vergeet daarbij niet de externe factoren zoals de wind en de temperatuur. Bij het outdoor sporten spelen namelijk meerdere invloeden dan alleen de sport een rol en geven je daarmee een hele andere beleving! Weerstandstraining van Moeder Natuur zelf ha-ha! Ook haal je gelijk een frisse neus en krijg je een éxtra shot aan vitamine D als de zon lekker schijnt.

 

3: Je kijkt je ogen uit!
Je komt op plekken die je écht niet had verwacht. De hoogste krachtigste watervallen, de mooiste panorama 3D uitzichten, ruige natuur, grote valleien vol mooie bloemen, de mooiste robuuste bergen met sneeuwtoppen én je ziet de mooiste dieren om je heen!

4: Burn baby burn!
Je verbrandt (onbewust) veel calorieën tijdens de outdoor activiteiten! Met hiking verbrandt je bijvoorbeeld ongeveer 380 calorieën per uur en je gebruikt je bovenbenen, kuiten, billen, heupen en hamstrings. Hallo sterke benen! Ik heb mijn billen wel gevoeld hoor na de pittige klims in de bergen! Ook zijn de activiteiten niet zo alledaags en zeker niet zo standaard als oefeningen in een saaie gym. Ik had nooit gedacht dat een hike in de robuuste bergen bijna net zo intensief voelde als een run of een uurtje in het krachthonk! Heeeerlijk.

Meer info over Schladming Dachstein? Klik hier!

 

Lijkt het jou ook tof om deze trip te maken?
Stay Tuned want wie weet.. 😉

About The Author

Iris de Goede
Blogger & Diëtiste

Diëtiste + Lifestyle Coach. Gék op lachen, fitness, chocola én lief zijn voor mijn lichaam. Happyhealthy is hierbij mijn motto! Ook ben ik een echte foodie en wil ik jullie graag leren dat je voeding vóór je kunt laten werken in plaats van andersom.

Leave a Reply

Your email address will not be published.