Het is mijn beurt om nog meer over mezelf te vertellen, dingen die je nog niet wist, leuke en iets minder leuke feitjes. 20 facts about me. Nou daar komt ie hoor!

1. Ik ben Maartje Havermans. 24 jaar. Gewichtsconsulente en blog nu ongeveer een jaar voor Fitdutchies.
2. Ik kom uit Brabant. Ja, ik praat dus met een zachte G! Over het algemeen is dat gewoon best wel schattig. Alleen als ik wat wijntjes gedronken heb kan het wel een beetje boers worden. Oeps!
3. Mijn bijnaam is Mardyy, dit komt omdat ik een paar jaar geleden door mijn vriendinnen party mardy genoemd werd. Je kon mij vaker in de stad vinden dan thuis. Geen een feestje sloeg ik over.

4. Nu feest ik wat minder en sport ik meer, zo’n 5/6 keer in de week. Dit doe ik maar 2x per week in de sportschool. Thuis sporten vind ik dan ook heel fijn en ondertussen heb ik al een hele home gym aan apparaten en gewichten.
5. Love to make funny faces. Hier verveel ik iedereen dan ook mee op snap. image

6. Voordat ik me ging verdiepen in sport en voeding deed ik de HOM opleiding op de middelbare hotelschool(Rooi pannen). Waar ik ook mijn allereerste diploma heb behaald. Nouja naast mijn zwem en veterstrik diploma dan. Jupp, school was niet echt mijn ding. Nog steeds niet trouwens. Maar nu ik iets gevonden heb wat me echt interesseert scheelt het al een hoop! Afgelopen december heb ik mijn diploma voor gewichtsconsulente behaald en nu ben ik bezig met een uitbreiding voor sportvoeding.
7. Over 1 week ga ik op mezelf wonen, spannendd!
8. Voor mijn stage van De Rooi Pannen moest ik een half jaar in Amsterdam wonen. Niet mijn ding! Nee echt, niks boven Brabant.image
9. Nouja dat half jaartje Curacao daarentegen viel dan wel weer mee;)
10. Waar ik echt echt maar dan ook echt een hekel aan heb? Smakkende mensen. Serieus dat gaat bij mij tot op het bot. Bahh bah bahh!
11. Ik ben ook echt absoluut geen ochtendmens. Voordat ik heb gegeten kun je beter niet tegen mij praten.
12. De weg vinden is voor mij ook een drama. Ik heb totaal geen oriëntatiegevoel. Op deze manier heb ik ondertussen wel heel Nederland en een stuk van België leren kennen, verdwalen is mijn ding!
13. In de maat dansen is ook zoiets waar ik heel slecht in ben. Best jammer vind ik dat. Mijn vriendinnen daarentegen vinden dit echt hilarisch. Vooral omdat ik 1.85 ben en dan boven iedereen uitsteek op een feestje, uit de maat. Maar hee als je maar lol hebt toch?!
14. Mijn sarcasme level is best wel hoog. Niet iedereen kan dit altijd waarderen. Mensen die dat wel kunnen en er in meegaan vind ik echt super tof. Zo heb ik vaak de meest rare en nutteloze gesprekken. image

15. Ik heb MS, een auto-immuun ziekte. Dit is ook een van de redenen dat ik zoveel sport. Om zo fit en sterk mogelijk te zijn.
16. Ik heb er dan ook best een hekel aan als mensen zeggen, draaf je niet een beetje door? Uh nee.. Mijn doel is niet om een sixpack te kweken.
Iedereen die dat wel als doel heeft heb ik overigens alleen maar heel veel respect voor. Ik vind het gewoon mooi om te zien dat ik ondanks alles toch steeds sterker kan worden.
17. Via instagram motiveer ik veel mensen die ook MS hebben of andere vervelende beperkingen. Ik vind het echt heel bijzonder dat ik zo mensen kan helpen. Samen zijn we sterk!
18. Vroeger was ik een dikkie, 99kg op m’n zwaarst. Inmiddels ben ik zo’n 23kg afgevallen. Veel mensen die mij nu leren kennen verwachten dit niet. Zelf pak ik nog steeds iets te vaak naar de grote maten in kledingwinkels, blijft toch wennen!

19. Op een verjaardag zal ik trouwens nooit de taart overslaan. Zoals ik al zei, ik heb geen doel voor een sixpack en ik ben ook niet van plan wedstrijden te gaan doen. Een beetje genieten ben ik dan ook echt niet vies van. Alles in balans!
20. Je kunt me ook echt wakker maken voor sushi. Voor best veel dingen trouwens, jaa I love foood! image

 
Hardloopaanbiedingen.nl | Zomercollectie

About The Author

Maartje Havermans

Gewichtsconsulente. Verloor zelf 23 kilo door gezond te eten en sporten. Wil iedereen ervan bewust maken dat gezond eten niet saai hoeft te zijn.

One Response

 1. Maartje Paulusse

  Hee Maartje!

  Via een oud vriendinnetje die gisteren bij mij op bezoek was, ben ik bij jouw verhaal op fitdutchies terecht gekomen.

  Het is echt bizar hoeveel gelijkenissen we hebben:
  – ik ben ook 24 jaar (1990)
  – ik heet ook Maartje
  – ik heb sinds 1,5 jaar ook MS
  – ik kom oorspronkelijk ook uit Brabant
  – ik hou ook zo van sushi! Gisteren zelfs nog gegeten met die vriendin die op bezoek kwam haha
  – ik was voor MS ook echt een party-animal, nu ook nog wel, maar heb het toch wat aan moeten passen natuurlijk
  – eerst hield ik ook totaal niet van Amsterdam, maar vanwege mijn studie was ik genoodzaakt naar Amsterdam te verhuizen:p (Is toch wel leuker dan ik dacht hoor;))

  Ik vertelde die vriendin, die ik al heel lang niet had gezien, hoe ik met MS omging. Zij dacht namelijk dat ik het wel geaccepteerd had, omdat ik er altijd zo makkelijk over praat en er nooit over zeur. Toen vertelde ik haar dat ik toch wel vaak tegen dingen aan loop en dat ik eigenlijk van mijn leeftijd niet echt iemand ken die het ook heeft. Zij wees me toen meteen op jou verhaal en adviseerde me je eens een mail te sturen.

  Wellicht vind je het leuk om eens een keer iets te drinken in Brabant? Ik weet natuurlijk niet waar je precies vandaan komt, maar ik trein regelmatig vanuit Amsterdam die kant op. Mijn ouders wonen namelijk vlakbij Tilburg.

  Ik hoor graag van je!

  Groetjes,
  Maartje Paulusse

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.