Ik ben nooit de dunste geweest van mijn vriendinnen. Heel vroeger misschien wel, toen had ik een gezond slank lichaam. Maar alles veranderde toen de pubertijd begon ”it hit me hard”. Hoe ouder ik werd, hoe minder verstandig ik ging leven. Ik ging geld verdienen en dat geld stak ik in de talloze restaurants waar ik minstens een keer per week uit eten ging. Ook leerde ik alcohol kennen en al snel werd zij mijn beste vriendin.

 Kim veenstra
 
Vanaf mijn 16e mocht ik zelf op zomervakantie met mijn vriendinnen en die vakanties draaiden vooral om veel eten en alcohol drinken. Na een paar jaar werden we een soort van ‘volwassen’. We hadden het geld er niet meer voor over en sommige meiden gingen al op vakantie met hun vriend. Maar ik wilde dit leventje nog niet opgeven en zo ging ik de komende zomers dan ook in mijn eentje naar Spanje. Ik ging achter de bar werken en woonde daar de hele vakantie samen met mijn collega’s. Dorst hadden we altijd. Elke dag, de hele dag lang. En ook gingen we elke avond uit eten. Zeven dagen per week, zes weken lang. Maar nooit vond ik mezelf ongezond of dik. En onzeker was ik ook niet.

Totdat een fitte levensstijl ineens helemaal hip bleek te zijn. Op internet zag ik alleen nog maar foto’s van fitte meiden en zelfs blokjesbuiken en spierballen waren niet meer alleen voor mannen. Hierdoor ging ik mezelf ineens kritisch bekijken en ik leek in de verste verte niet op de meiden die ik op Instagram zag. Dus ik kocht een weegschaal en kreeg zowat een hartverzakking toen ik er op ging staan. Ik weet het nog als de dag van gisteren, het was maart 2015 en ik woog maar liefst 75kg. Ik ging op internet zoeken naar mijn BMI en hier kwam dan ook uit dat ik overgewicht had. Een gezond gewicht lag voor mijn leeftijd en lengte zeker 7 kilo lager. En ineens zag ik het ook in de spiegel.

Toen we bijna op vakantie gingen moest ik mijn bikini passen en barstte ik in tranen uit. Vriendinlief nam me een dag later mee naar de winkel en we kochten een badpak om mijn (in mijn ogen) vreselijke lichaam te verstoppen. Het hielp me misschien mijn onzekere dagen door maar ik wist dat dat niet de oplossing zou zijn.

Ik begon aan een dieet met shakes en maaltijdvervangers waarmee ik hoopte en dacht binnen een maand wel even 10 kilo af te vallen. Maar na een vreselijke maand vol honger en chagrijnige uitbarstingen was ik ‘maar’ 5 kilo kwijt. Ik was zo teleurgesteld dat ik dezelfde avond nog bij de McDonalds zat om mijn verdriet weg te eten. Ik hield er een vreetbui aan over die wel een week duurde en was nog zwaarder dan toen ik begon. Toen besloot ik een realistisch doel te maken. Liever een doel dat ik kan halen op lange termijn dan weer zo’n vreselijk dieet dat eindigt in huilbuien en meer kilo’s dan waar ik mee begon. Ik wilde binnen twaalf maanden tien kilo af te vallen. Doordat ik maar een kilo per maand kwijt moest raken voelde ik veel minder druk en daardoor ging het veel gemakkelijker. In combinatie met het sporten behaalde ik mijn doel zelfs twee keer sneller dan verwacht, binnen zes maanden was de tien kilo er af. Daarna ging het langzamer maar het gaf zoveel motivatie dat het nu vanzelf gaat.

Kim

Kim veenstra

 

Kleine veranderingen, groot verschil
Na de slechte ervaring met mijn crash dieet probeerde ik zo normaal mogelijk te blijven eten. Alles in een keer omgooien is zoveel moeilijker dan in kleine stapjes werken naar een gezondere levensstijl. Zo veranderde ik bijvoorbeeld Heinz ketchup met witte pasta en een kilo gehakt in volkoren pasta met alleen groente en een gezonde tomatensaus. Van mezelf mocht ik ook gewoon koekjes eten maar alleen als ik op visite was. Je wilt bij je vrienden toch ook niet dat saaie meisje zijn dat nooit iets lekkers neemt.

Doordat ik alles wel mocht van mezelf was ik er niet meer zo constant mee bezig. Ik begon met 2 keer per week sporten en ook daar kwam stapje bij stapje iets meer bij. Ik sport nu bijna elke dag en hou me vooral bezig met fitness, hardlopen, yoga en paaldansen. In totaal ben ik 15kg kwijt geraakt afgelopen jaar en zit ik nu op 60 kilo, een gezond gewicht. Mijn nieuwe doel is dan ook om op dit gewicht te blijven en dat lijkt me net zo moeilijk als het afvallen zelf..
kim transformatie

Kim volgen op Instagram? Kijk hier!

 

Tip: met niet goed, geld terug garantie!

fit dutchies banner fit methode

About The Author

Jordi Sloots
Founder

Internetgekkie achter Fit Dutchies die leeft op burgers en daarom naar de gym gaat. Ik hoop jullie op een realistische manier te inspireren én te motiveren!

Leave a Reply

Your email address will not be published.