Jody van Gerwen is 24 jaar oud en weet als geen ander hoe het is om met paarden op te groeien. Topsporter Jody heeft samen met haar paarden al veel bereikt op nationaal en internationaal niveau maar is nog steeds op weg naar de top. Vandaag beantwoordt deze Limburgse de ’10 vragen aan’.

1. Wat betekent fit zijn voor jou?
Voor mij betekent fit zijn beter in je vel zitten, een goede weerstand hebben en ook betere wedstrijd resultaten laten zien.

2. Hoe ben jij in de paardensport terecht gekomen?

Ik ben al van kinds af aan op de manege opgegroeid, dus het is mij eigenlijk met de paplepel ingegoten. Dus toen ik mijn ogen voor het eerst open deed waren paarden het eerste wat ik zag. Ik zat dan ook eerder op een paard dan dat ik kon lopen en zo ben ik door de jaren heen gegroeid naar topsport en draai ik mee op het hoogste niveau.

3. Welke kenmerken of eigenschappen heeft een goede ruiter in jouw ogen?

Iemand die leergierig is, die talent, doorzettingsvermogen en lef heeft. Daarnaast is het ook belangrijk dat iemand onder druk kan presteren.

Screen Shot 2016-01-20 at 18.52.25

4. In welke mate is gezonde voeding belangrijk voor jou?
Wanneer ik gezond en regelmatig eet, zit ik beter in mijn vel en heb ik veel meer kracht tijdens mijn trainingen en wedstrijden. Ook voel ik mij over het algemeen fitter en is mijn humor ook wat beter gezint. Wanneer ik een tijdje ongezonde voeding eet, merk ik meteen dat ik futloos en sneller moe word tijdens mijn trainingen.

5. Wat zijn voor jou de minder leuke kanten van topsport?
Je hebt weinig tijd voor andere dingen. Je bent daar zeven dagen per week mee bezig. Het is heel hard werken. Het kost je gewoon bloed, zweet en tranen en dan moet je de moed hebben om door te blijven gaan.

Screen Shot 2016-01-20 at 18.56.06

6. Hoe is het om naast je eigen controle ook die over het paard te moeten hebben?
Het is best moeilijk om die controle te houden. De sport is natuurlijk een teamverband samen met je paard. Maar de kunst om die controle te houden is vooral het blijven trainen. Iedere dag opnieuw en het steeds blijven perfectioneren.

7. Wat is je aller mooiste prestatie tot nu toe?
Mijn mooiste prestatie was toen ik in 2009 bij de junioren goud won en we ook met het team op het Europees kampioenschap goud wonnen. Ook in 2013 was er een mooi moment voor mij. Ik won namelijk een nieuwe mercedes a-klasse bij de senioren. Dat was ook echt een super mooi moment!

Jody

8. Wie is jouw grote voorbeeld in de paardensport?
Jeroen Dubbeldam. Hij heeft heel veel gevoel voor paardrijden en is onderhand Olympisch- en Wereldkampioen met verschillende paarden.

9. Waar zie je jezelf over 5 jaar?

De weg die ik aan het bewandelen ben om betere paarden op hoger niveau te brengen voort zetten en deze dan eventueel klaar hebben op het hoogste niveau. Daarin zelf goed mee draaien en hopelijk hierbij een teamplek krijgen.

10. Favoriete quote?
A winner is a dreamer who never gives up.

Jody

Wil je Jody volgen op insta? Klik dan hier!

About The Author

Christina Janssen

2 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published.