Je hebt er vast wel eens wat over gehoord of voorbij zien komen: tarwegras. Een hele tijd geleden heb ik eens een foto van zo’n shotje gepost op Instagram en toen kwamen er wat dingen naar voren die ik toch wel interessant vond. Er zijn namelijk vooral voorstanders van dit shotje vanwege de vele ”health benefits” die het bevat. Welke dat zijn lees je hieronder en natuurlijk de review over het product dat ik testte!

10 voordelen:

1. Één shot tarwegraspoeder staat qua voedingswaarden gelijk aan een kilo groenten.

2. Tarwegras bevat chlorofyl. Chlorofyl!? De naam klinkt alsof het een smerig schoonmaakgoedje is maar dat is het verre van. Ofja, het heeft een antioxidantele werking wat weer goed is voor de bescherming voor cellen en weefsel van je lichaam!

3. Tarwegras bevat een enorm hoog percentage aan vezels van maar liefst 42,1%! Maar.. net zoals bij veel superfoods consumeer je dit in kleine hoeveelheden. Die 42,1 gram vezels die er per 100 gram poeder inzitten ga jij echt niet wegkrijgen, haha.

4. Chlorofyl zit in meerdere planten maar bij tarwegras is het nét wat anders. Wanneer tarwegras namelijk groeit in een natuurlijk bodem neemt het maar liefst 92 van de 115 bekende mineralen uit de grond op. De lijst met mineralen laat ik voor het gemak eventjes weg;)

5. Chlorofyl heeft een zuiverende werking op je lever!

6. Een kleine hoeveelheid tarwegrasshots in je dieet voorkomt tandbederf! Voordat ik boze mailtjes krijg dat jullie tanden na 3429 sigaretten en 342 liter bier toch echt gelig en rot zijn wil ik toch eventjes zeggen dat dat niet echt meewerkt.

7. Het drinken van tarwegrasshots kan een helende werking hebben op huidaandoeningen zoals eczeem en psoriasis.

8. Daarnaast is het ook nog erg goed voor je spijsvertering!

9. Leuk! Je kunt tarwegras ook gewoon zelf verbouwen. Ready in een paar weekjes!

10. Tarwegras is glutenvrij omdat het gesneden is voordat de granen zich vormen!

Nadelen?
Maar heeft tarwegras echt alleen maar voordelen? Nee, er zijn ook mensen die het nadelig ervaren. Dit komt dan niet omdat ze geen profijt hebben van alle voordelen maar omdat ze er bijvoorbeeld niet tegen kunnen. Er zijn namelijk mensen die allergisch zijn voor het sap van tarwegras. De plant bevat geen gluten maar wel veel cellulose en dat kan niet iedereen goed verwerken. Dus als je binnen een paar minuten na het drinken van een shot een allergische reactie krijgt is het af te raden het nogmaals te proberen. Een tweede poging kan heftiger zijn dan de eerste!

Review
Je hebt al 250 gram tarwegraspoeder voor zo’n €3,90. Ik probeerde het pure tarwegraspoeder van Body&Fit welke je hier kunt vinden en was zeer benieuwd. De beoordeling van superfoods zoals deze vind ik altijd erg lastig want is mijn spijsvertering nu beter dan eerst? Is mijn lever gezuiverd? Heb ik nu meer mineralen in mijn lichaam? Voel ik me nu opeens super fit of kan dit ook liggen aan mijn goede slaap en workout van vandaag?

Wat ik natuurlijk wel kan beoordelen is de smaak. De smaak is namelijk erg ”groen” en ik moest er zeker aan wennen. Zoals ook bij alcoholische shotjes het geval is, is het 1,2,3, weg! De smaak is dus prima te doen maar ik zou er geen liter van drinken tenzij het een weddenschap zou zijn. Een dosering bestaat uit 1 á 2 theelepels en dus gaat die 250 gram een hele tijd mee. Dit in combinatie met alle voordelen en het feit dat ik 0,0 reactie heb gehad van de shots zorgt voor een positief oordeel.

Combineer je dit product met gezonde voeding, voldoende beweging en een positieve vibe dan kom jij er wel! Benieuwd naar de voedingswaarden of meteen bestellen? Dat kan hier!

bannertg

 

 

10 redenen voor een tarwegras shot!
Prijs/Doseringen8
Smaak6.5
Gezondheidsvoordelen8
7.5Overall Score
Reader Rating: (4 Votes)
8.3

About The Author

Jordi Sloots
Founder

Internetgekkie achter Fit Dutchies die leeft op burgers en daarom naar de gym gaat. Ik hoop jullie op een realistische manier te inspireren én te motiveren!

2 Responses

  1. Hebergeur

    wees gewaarschuwd want een shotje is vies. Maar het is voor mij heel gemakkelijk om een klein potje met tarwegras poeder mee te nemen voor onderweg, en dan kan ik smiddag gerust nog een shotje nemen ipv koffie.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.