Ik had dit keer zin in een speciaal ontbijtje, weer eens wat anders dan havermoutjes. Ik vind het heerlijk om af en toe een quiche te eten, maar ik had zo’n zin in iets zoets, dat ik een zoete quiche maakte. Ik was verbaasd hoe lekker deze geworden was!

Wat heb je nodig?

  • 300 gr ricotta
  • 4 eieren
  • Krentenbrood
  • 2 appels
  • 1 el kaneel
  • 30 gr honing
  • Bakvorm
  • Kokosolie of bakspray

Hoe maak je het?

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Vet de bakvorm in en bedek deze helemaal met het krentenbrood
  • Doe de eieren in een kom, samen met de ricotta, kaneel en honing. Meng goed door elkaar
  • Schil 1 appel en snijd deze in kleine blokjes. Meng de blokjes appel door het ei-mengsel
  • Giet dit mengsel op het brood in de taartvorm
  • Snijd dunne partjes van de andere appel en leg deze dakpansgewijs op de quiche en strooi hier nog wat kaneel over
  • Bak de quiche 45-50 minuten
  • Laat de quiche nog 15 minuten afkoelen voordat je hem aansnijd

 

About The Author

Jacky Nobels
Blogger

23 jaar. Gek op 3 dingen: gezonde voeding, sporten en fotografie. Vind het een uitdaging om lekkere, maar vooral gezonde receptjes te verzinnen om mensen te inspireren om gezond te leven.

Leave a Reply

Your email address will not be published.