Wie ben ik?

Teneerste, wat onwijs tof dat ik mijn verhaal mag vertellen op Fit Dutchies! Ik zal mij eerst even voorstellen, mijn naam is Melanie Schat, ben 21 jaar en woon in een klein dorpje in Overijssel en mijn grootste passies zijn Fitness en fotografie!

melanie

Weinig eten, wel aankomen.
Ik voetbalde vanaf mijn 10e en deed dat heel erg graag, vanwege een knieblessure moest ik helaas na 8,5 jaar stoppen met de sport waar ik van hield. Ik lust vanaf jongs af aan heel erg weinig en wat ik lustte.. was vaak ongezond. Doordat ik erg weinig at, kwam ik aan. Daarnaast was het ook een grote boosdoener dat ik niet meer sportte.
Sinds mijn 14e heb ik een relatie met een jongen die kan eten wat hij wil en er niet van aan komt. Maar ach, wat kan mij overkomen? We eten en drinken gezellig mee! Bijna elk weekend voor de tv met chips en een glas cola.. Totdat ik 2 jaar geleden rond april 2013 op de weegschaal ging staan.. 85,6 kilo! Aii, dat was echt flink schrikken! Ik was toen 19 jaar en ben 1.68 lang. Na een aantal keer op de weegschaal te zijn gaan staan wist ik zeker dat dit de dag moest zijn dat het ging veranderen. En dat gebeurde!

melanie vroeger 2

melanie strand

Afvalrace
Ik ging internet op en zoekend naar ideeën om af te vallen op een gezonde manier. Omdat ik weinig lust was het een klusje, maar heb ik zelf toch een goed schema kunnen maken. Ik begon langzaam met hardlopen en thuis verschillende oefeningen. De kilo’s vlogen eraf!

Ik stond versteld en kreeg meer motivatie. Helaas door mijn knieblessure ging hardlopen niet fijn. Ik ben toen ongeveer 1 keer per week gaan zwemmen en in februari 2014 begonnen met fitness. Tot de zomer elke week 2 keer een uur. Dit is niet heel veel maar het had nog effect, ik bleef op een gezond gewicht maar wilde meer. Ik was tegen die tijd ongeveer 10 kilo kwijt. De weegschaal werd een obsessie, wat ik in november 2014 begon te beseffen.

Hoe nu verder?
Ik heb de hele zomer genoten. Ik was blij met het grote resultaat wat ik al bereikt had en ik kwam tot mijn verbazing niks aan. Maar ik voelde me nog niet fijn in mijn lijf. Sinds de zomer ga ik samen met mijn vriend naar de fitness. We sporten nu 5/6 keer per week en doen veel krachttraining en wat cardio. Ook wandel ik bijna elke avond en probeer thuis oefeningen te doen.

Mijn eetpatroon is enorm veranderd! Ik lust veel meer & geniet soms ook van lekkere dingen omdat ik vind dat dit gewoon moet kunnen. Ik vind het echt super leuk en zie mezelf veranderen, net als mijn lijf. Meer spieren, minder vet. Het gaat misschien dan niet meer zo snel.. But, remember, Rome wasn’t built in a day! Work hard, good results will come. Tot nu toe ben ik 15 kilo kwijt en ben daar stiekem wel een beetje trots op!

melanie transfo
Instagram is voor mij een grote motivatie, ik haal mijn inspiratie bij anderen, maar ook door mijn eigen foto’s te delen met anderen, kan ik hen weer motiveren met mijn doorzettingsvermogen. Doorzettingsvermogen is iets wat ik erg belangrijk vind, ik zal dan ook nooit opgeven. In november 2013 heb ik een tattoo laten zetten. En afgelopen november 2014 nog 1. Positief zijn en geloven in jezelf vind ik belangrijk en die kracht haal ik deels uit mijn tattoos.

Met mijn positiviteit en doorzettingsvermogen wil ik graag als ik afgestudeerd ben als fotografe, de opleiding gewichtsconsulente of iets in die richting gaan doen. Ik wil dit graag combineren met mijn fotografie passie en zo mensen laten zien dat “afvallen” , een leuke verandering van levensstijl is.

 

Heb je deze al? Gebruik ''happytee'' voor 15% korting!

Heb je deze al? Gebruik ”happytee” voor 15% korting!

 

 

 

About The Author

Jordi Sloots
Founder

Internetgekkie achter Fit Dutchies die leeft op burgers en daarom naar de gym gaat. Ik hoop jullie op een realistische manier te inspireren én te motiveren!

8 Responses

 1. Gabriëlla

  Wauw wat een inspiratie voor mij. Ik ben precies met hetzelfde bezig. Door de eidexamens ga ik de langste zomer ooit tegemoed en op de planning staat om dan 5 keer per week minstens te trainen. Thankyou for this!

  Reply
 2. Carolien - On a Healthy Adventure

  Super gedaan die 15 kg er af krijgen, Melanie! Heel leuk om te lezen dat je je levensstijl hebt omgegooid.
  Ik ben zelf diëtiste van opleiding, en als je gepassioneerd bent door gezonde voeding (en voeding bij ziekte) dan moet je daar zeker na je fotografie voor gaan 😉

  Reply
  • Melanie

   Wat leuk om te lezen! Dankjewel! Ja ik hoop dat snel te gaan mogen doen!

   Reply
 3. marianne

  Netjes! Welke dieet/voeding schema’s heb jij je inspiratie uitgehaald? Ik persoonlijk vond je op je eerste foto ook al erg slank eruit zien.. 86 kg zo vond ik je er niet uitzien!

  Reply
  • Melanie

   Thanks! Merendeel zelf alles uitvogelen, kijken wat je lust, op insta kijken bij mensen.. noem maar op! Haha ik was ook niet modder vet moet ik zeggen. ik noem het maar ‘vol slank’! haha 😉 Meerdere mensen zeiden dat idd, dat het niet te zien was die kilo’s.
   Voel me nu goed in me vel, maar ben er nog lang niet!

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.