Vandaag neem ik jullie mee voor een kijkje in mijn koelkast. Wat ligt hier nou allemaal in en welke dingen gebruik ik dagelijks? 

Eigenlijk heb ik het heel makkelijk, een beetje verwend zelfs, omdat mijn moeder bijna altijd de boodschappen haalt! Ik schrijf op een lijstje wat ik nodig heb en zij zorgt dat het er is.  Klinkt misschien een beetje gek, maar dat is voor ons beide makkelijk.

Ondertussen weet ze ook wel een beetje wat ze moet halen en vaak komt ze ongevraagd al met de benodigde producten.  Best een beetje verwend misschien, maar omdat ik thuis woon en zij de boodschappen doet is dit best logisch. Natuurlijk doe ik dit ook wel eens zelf hoor. Ik vind boodschappen doen namelijk ook erg leuk en helemaal niet erg. Product-etiketten bestuderen hoort namelijk ook wel een beetje bij mijn opleiding voeding en diëtetiek. Ze verwachten dat je bepaalde productkennis bezit, wat natuurlijk logisch is!

koelkast yvonne

Dat mijn moeder bepaalde dingen haalt zorgt er wel mede voor dat gezond eten voor mij makkelijker is en daarom ben ik haar zeker een beetje dankbaar omdat ik weet dat dit niet bij iedereen altijd mogelijk zal zijn. Gelukkig eten we hier in huis allemaal best wel gezond, dus zo afwijkend ben ik niet, al ben ik wel de extreemste en heb ik wel een paar bepaalde wensen, haha.
Even voor dat jullie het weten. Ik kook altijd zelf mijn eigen eten. Dus ook ‘s avonds. Hierdoor kan ik zelf bepalen wat ik eet, hoeveel en weet ik precies wat ik binnen krijg. Dat vind ik fijn en is ook nog eens handiger voor de rest. Zij hoeven natuurlijk niet verplicht net zo gezond te eten als ik dat doe. Dat is mijn eigen keus en dat respecteren we van elkaar.
Genoeg informatie.. dan nu over op mijn (onze ;)) koelkast.

Wat zit er eigenlijk altijd voor mij in?

 • Amandelmelk
 • Spa rood
 • Soja melk
 • Slimpie limonade (geen suiker, geen kcal)
 • Hüttekäse
 • Eieren
 • Magere kwark
 • Kip
 • Sperziebonen
 • Champignons
 • Courgette
 • Worteltjes
 • Verse spinazie
 • Broccoli
 • Paprika
 • Sla
 • Komkommer
 • Tomaat

Natuurlijk bevat de koelkast nog meer producten. Ja, ook wij hebben sauzen en boter in de koelkast, maar die producten gebruik ik zelf niet. Dit is echt een lijstje van wat ik persoonlijk allemaal dagelijks/wekelijks gebruik.

Ik ben er ook zeker van overtuigd dat als je gezond eten in huis hebt, het ook makkelijker is om gezond eten vol te houden. Zo kom je veel minder vaak in de verleiding andere lekkere dingen te eten als je honger hebt.

Probeer dus zo gezond mogelijk boodschappen te doen en laat je in de supermarkt niet verleiden tot al het lekkers dat te koop is. Zou toch handiger zijn als ze gewoon de verkeerde dingen niet verkochten…

Maar hé, zolang de supermarkt zich niet aanpast kunnen wij best die snoep, koek en chips gangen weerstaan.. toch?!

 

 

About The Author

Yvonne van Haastregt
Blogger & Coach

Studente Voeding en Diëtetiek, Gym addict, Weight lifter, Clean food, Runner en Health lover. Neem een kijkje in mijn levensstijl en raak geïnspireerd!

One Response

 1. Marvin

  Groot gelijk, wanneer er weinig tot geen ongezonde producten in huis zijn is de kans om jezelf er aan over te geven een stuk kleiner. Probeer zelf ook zo min mogelijk snoep etc. in huis te hebben 🙂

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.