I <3 taco’s, maar taco’s houden niet zo van mij. Op één of andere manier krijg ik het nooit voor elkaar om zo’n gevulde tacoschelp heel (laat staan beschaafd) naar binnen te werken en stort mijn zorgvuldig opgebouwde tacocreatie al bij de eerste hap volledig in elkaar. Heb jij dit ook altijd, dan moet je dit recept zeker eens uit proberen!

Qua principe heeft de taco bowl veel weg van de poke bowl (bekijk de poke bowl hier), met een aantal fantastische voordelen; je kunt eindeloos variëren,  je staat geen uren meer in de keuken en je hoeft niet meer in huilen uit te barsten wanneer je taco bij het vullen in kapotte stukjes in je hand ligt. Normaal zijn taco’s best vet, maar wanneer je het gehakt vervangt door kipfilet, een beetje rustig aan doet met de tacochips en griekse yoghurt als saus gebruikt, kun je voortaan zonder schuldgevoel van je taco bowl genieten. 

taco bowl

 

Wat heb je nodig? (ingrediënten op basis van 1 persoon)

  • 150 gram kip(dij)filet
  • 35 gram zilvervliesrijst
  • 75 gram zwarte bonen
  • 50 gram mais
  • 1/2 rode ui
  • 1/2 rode paprika
  • 1/2 rode peper
  • 1/2 avocado
  • 1 tomaat
  • 50 gram gezeefde tomaten (Frito)
  • 1/2 theelepel chilipeper
  • 1/2 chilipeper komijnpoeder
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 1 teentje knoflook
  • 1 limoen
  • 1 klein handje verse koriander
  • 1 handje tortillachips
  • peper en zout
  • 1/2 eetlepel olijfolie

Hoe?

  • Marineer de kip(dij)filet in olijfolie, chilipeper, komijnpoeder en paprikapoeder. Snij de knoflook fijn (of gebruik een knoflookpers) en voeg deze toe.
  • Hak de verse koriander fijn en voeg dit toe aan het kipmengsel. Hou wat blaadjes apart om als laatst over het gerecht te strooien.
  • Zet het kipmengsel een kwartiertje in de koelkast, zodat alle smaken goed kunnen intrekken.
  • Kook de zilvervliesrijst, zoals het op de verpakking staat aangegeven.
  • Snij de paprika in reepjes en de rode ui in ringen. Hou van de paprika en de rode ui een klein beetje apart.
  • Spoel de mais en zwarte bonen af in een vergiet en laat dit goed uitlekken.
  • Bak de kipfilet in een koekenpan. Wanneer deze gaar is, voeg je de gesneden paprika, rode ui, zwarte bonen en mais toe en laat je de groenten een paar minuten meebakken.
  • Voeg de gezeefde tomaten toe en verhit het mengsel nog 1 á 2 minuten. Hierdoor krijg je op een gezonde manier, toch een beetje dat ‘saus’-gevoel .
  • Wanneer het mengsel goed warm is, neem je een halve limoen en knijp je deze uit boven het kipmengsel.
  • Breng het kipmengsel op smaak met peper en zout.
  • Haal het mengsel van het vuur; nu kun je het bord gaan opmaken.
  • Leg de zilvervliesrijst op het bord en voeg hiernaast het kipmengsel toe.
  • Snij de tomaten en de avocado en leg deze op het gerecht, samen met het handje tortillachips, de gesneden rode ui en paprika die je eerder apart gehouden hebt.
  • Maak je bord af met een flinke lepel griekse yoghurt en wat korianderblaadjes.

Eet smakelijk!

About The Author

Jefta den Dulk

Wannabe fitboy, op zoek naar de ultieme balans tussen lekker eten, gezelligheid, drankjes én een gezonde levensstijl. Ik wil vol overtuiging en enthousiasme voor de meest gezonde, verantwoorde levensstijl kiez.. Wait, is that a burger?

Leave a Reply

Your email address will not be published.