De zomer komt er weer aan guys en dat betekent dat we binnenkort weer in het zonnetje kunnen ontbijten, lunchen en dineren! Hoe heerlijk is dit überhaupt al? Maar al deze momenten kan je nog beter maken met een overheerlijke stack Nicecream (“Nice” omdat het in feite gewoon een ruw met bevroren fruit geblende smoothie is en dus geen rare ingrediënten of onnodige toevoegingen bevat.) Stel je dit voor in de heerlijke ochtend zon als ontbijt, als lichte lunch of als dessert na die gezellige barbecue! Heerlijk he?

 

Nice cream is in allerlei smaken te maken maar dit receptje is voor de spirulina nicecream zoals ik die hier boven heb vastgelegd op de foto. Spirulina is een blauw-groene zoutwater alg en  brengt heel veel gezondheid voordelen met zich mee. Meer weten over Spirulina? Volg de link hierboven door op ‘Spirulina’ te klikken.

Ingrediënten (voor 1 persoon):

  • 1,5 / 2 bevroren bananen (in stukjes en gepeld ingevroren)
  • een handjevol bevroren gemengd rood fruit
  • verse blauwe bessen
  • havermout melk
  • 1tl spirulina poeder (hier verkrijgbaar)
  • 1 kiwi
  • bijen pollen (optioneel)

Hoe maak je het?

  • Doe de bevroren bananen samen met het bevroren rood fruit in de blender en giet hier een scheutje havermout melk bij.
  • Blend op de ‘pulse’ stand of doe dit handmatig door de blender 5 seconden te laten lopen en hem dan weer even te stoppen. Blijf herhalen.
  • Lukt het niet helemaal om te blenden? Giet dan steeds een beetje meer van de havermout melk bij de rest in de blender zodat het iets soepeler verloopt.
  • Is de gewenste substantie bereikt? (denk aan ijs/sorbet!) gooi dan nog een handjevol blauwe bessen en een theelepel spirulina poeder bij het geheel en blend nog heel even zodat het poeder goed opgenomen kan worden.
  • Serveer in een glas of kom en top het geheel af met stukjes kiwi, blauwe bessen en bijenpollen of natuurlijk toppings naar eigen keuze.

Veel plezier met dit recept in de zomer en experimenteer lekker met de smaken!

Eet smakelijk!

 

Bekijk nu ons boek met recepten, tips & workouts!

About The Author

Julien Amatkarijo

2015 was het jaar voor verandering. Sindsdien niet meer weg te slaan uit m'n keuken, het bos voor m'n hardloop rondjes en van achter m'n camera om al m'n creaties vast te leggen in de hoop mensen hiermee te inspireren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.