Snelle appeltaartjes zul je misschien denken? Ja! Dit is een recept voor appeltaartjes die heel makkelijk en snel te maken zijn. Geen hele waslijst aan ingrediënten nodig en ook nog een super lekker!! 

Je hebt hier voor nodig ( 4 stuks) : 

  • Muffin vorm
    2 Volkoren tortilla’s 
    1 eetlepel kokosolie
    Flinke snuf speculaas kruiden of kaneel 

Wat heb je nodig voor de vulling?

  • 1 grote appel
  • 50 gr dadels
  • 50 gr rozijnen
  • 100 ml warm water
  • Snuf speculaaskruiden of  kaneel
  • 1 theelepel maizena + 1 theelepel water
  • 4 hazelnoten 

Hoe maak je deze appeltaartjes dan?

  1. Verwarm je oven op 200 gr.
  2. Snij de tortilla’s in 4 -en .
  3. Smelt de kokosolie en en voeg hier de kruiden aan toe en smeer de tortilla’s daar mee in.
  4. Doe ze per 2 kwartstukjes in een muffin vorm zodat je een bakje krijgt.
  5. Bak het af in 10 min .
  6. Maak ondertussen de vulling .
  7. Ondertussen maak je topping.
  8. Wel de dadels en rozijnen in 100 ml warm water.
  9. Snij de appels in kleine stukjes. Doe de dadels, rozijntjes en het water in een blender en mix dit heel fijn zodat er een soort pasta ontstaat.
  10. Doe de pasta in een pannetje op het vuur en schep de appeltjes er bij en laat dit 5 min zachtjes pruttelen op een laag vuur.
  11. Meng 1 theelepel maizena met 1 theelepel water en voeg dit bij het appelmengsel en laat het indikken.
  12. Als het de gewenste dikte heeft draai je het vuur uit.
  13. Haal de bakjes uit de oven en muffinvorm en vul ze met de vulling en strooi er nog een fijn gesneden hazelnootje op.

Geniet er van!

Liefs Co (lette)

About The Author

Colette Gomez

Sportieveling, gek op gezonde taartjes, bedenkt graag gezonde recepten en hoopt jullie daar mee te inspireren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.