Broccoli in een soep verwerkt met Parmezaanse kaas. Ik kan je verklappen dat het ook nog eens heel lekker is! Proef het zelf..

Broccolisoep

 

Wat hebben we nodig?

  • 250 gr broccoli
  • 1/2 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 laurierblaadje
  • 1/2 tl peterselie
  • 1/2 tl basilicum
  • 1/2 bieslook
  • 1/2 blokje groentebouillon
  • scheutje kokosroom
  • 15 gr Parmezaanse kaas
  • peper
  • zout

Hoe maken we het?

  1. Was de broccoli en kook deze gaar.
  2. Snijd ondertussen de ui en knoflook in stukjes. Pak een pan (wat meer dan 1 liter water in kan), doe er een scheutje olijfolie in en bak de ui en knoflook licht bruin.
  3. Blus af met 0,5 liter water met het halve blokje groentebouillon.
  4. Doe de broccoli erin samen met alle kruiden. Kook 10 minuten op laag vuur door.
  5. Haal het laurierblaadje eruit en mix met een blender de soep egaal. Het hij te dik is voeg dan nog een beetje water toe.
  6. Voeg een scheut kokosroom toe en roer deze door.
  7. Serveer de soep met Parmezaanse kaas.

Enjoy!

About The Author

Elise Groenheijde

Health, Food & Fitness lover. Wil personen inspireren voor een gezonde lifestyle. Live Love Eat Healthy.

Leave a Reply

Your email address will not be published.