Na een lange dag heeft (bijna) niemand zin om lang in de keuken te staan. Met dit recept ben je snel klaar en staat er een heerlijke romige zalmsalade op tafel die je de volgende dag ook nog eens ’s middags kunt eten als lunch. Dat is nog eens handig! Een snel, makkelijk en vooral gezond recept om te maken.

Ingrediënten voor zes personen:

  • 750 gram gebakken zalm
  • grote zak (veld)sla
  • 6 eetlepels (soja)yoghurt
  • 4 appels
  • 1 mango
  • 1 komkommer
  • bosui
  • 100 gram mais

Bak de zalm in de pan met wat olie. Schil de appels en rasp ze in kleine stukjes, doe er eventueel wat citroensap over tegen het verkleuren van de appel.

Schermafbeelding 2014-10-03 om 00.59.20

Laat de zalm afkoelen en roer het door de geraspte appel door. Zorg ervoor dat de zalm in kleine stukjes door de appel heen wordt gemengd.

Voeg bij het appel-zalm mengsel de yoghurt, mais en zeezout toe. Hussel het daarna door elkaar en zet het even apart. Snijd de komkommer, mango en bosui in kleine stukjes.

Schermafbeelding 2014-10-03 om 00.59.30

Neem eerst wat veldsla, leg hierboven het zalm-appel mengsel en gebruik als topping de mango/komkommer en bosui. Naar wens nog wat peper en zout. Enjoy!

About The Author

Marjolein van Es

Hoi, ik ben Marjolein van Es en studeer International Lifestyle Studies. Inspiratie nodig? Bekijk dan mijn posts die vooral over food, fashion & lifestyle gaan!

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published.