Je mag mij ‘s nachts wakker maken voor alles met chocolade en ik weet dat ik niet de enige ben. Daarom is het weer zo ver, een nieuw recept met chocolade. Dit semi-verantwoorde recept bevat naast oreo’s gelukkig ook gezonde ingrediënten. Deze cupcakes hoeven niet gebakken te worden, je moet alleen 2 uurtjes wachten. Maar ze zijn zeker het wachten waard!

Wat heb je nodig voor 4 cupcakes?

  • 70 gr avocado
  • 100 gr rijpe banaan
  • 25 gr cacaopoeder (check deze eens)
  • Snufje zout
  • 55 gr honing
  • 80 gr gesmolten kokosolie (hier)
  • 40 gr kokosrasp (deze?)
  • 3 oreo’s
  • Cupcakemal met bakpapier
  • Blender of keukenmachine
 

 

Wat heb je nodig voor de topping?

  • 50 gr ongezouten cashewnoten
  • 1 el honing
  • 1 el gesmolten kokosolie
  • 2 oreo’s
  • 1 flinke el kokosyoghurt
  • 1 el kokosrasp
  • Blender of keukenmachine

Hoe maak je het?

  • Doe de avocado, banaan, cacaopoeder, zout, honing, kokosolie en kokosrasp in een blender of keukenmachine en meng tot een glad mengsel
  • Breek 3 oreo’s in kleine stukjes en schep ze voorzichtig door het mengsel
  • Bekleed de cupcakemal met bakpapier en giet het mengsel in de holtes
  • Zet de cupcakes minimaal 2 uur in de koelkast
  • Ondertussen kan je de topping maken. Kook wat water en laat de cashewnoten 5 minuten weken in heet water
  • Doe de uitgelekte en geweekte cashewnoten, honing, kokosolie, kokosyoghurt en kokosrasp in de blender of keukenmachine en mix tot een glad mengsel. Lukt dit niet goed? Voeg dan wat extra kokosyoghurt toe
  • Doe de topping in een schaaltje en zet ook in de koelkast
  • Smeer de topping op de cupcakes als deze zijn opgestijfd in de koelkast
  • Zet op iedere cupcake een halve oreo

Eet smakelijk!

 

Meer heerlijke recepten, tips & workouts?
Klik hier!

About The Author

Jacky Nobels
Blogger

23 jaar. Gek op 3 dingen: gezonde voeding, sporten en fotografie. Vind het een uitdaging om lekkere, maar vooral gezonde receptjes te verzinnen om mensen te inspireren om gezond te leven.

2 Responses

  1. Katharina

    Kleine tip; de honing uit de supermarkt zijn meestal niet raw, en als je kokend water gebruikt is het ook niet meer raw.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.