Dit receptje is zo gemakkelijk en lekker (voedzaam) dat echt IE-DE-REEN dit kan maken! Ik had een paar rijpe avocado’s over en wist zo gauw niet wat ik ermee moest doen. Aangezien ik de combinatie van chocolade met avocado altijd lekker vind en chocola sowieso altijd een goed idee is, bedacht ik om hier wat leuks mee te gaan maken. Als ik nou eens gesmolten chocolade en avocado zou combineren, dan zouden de vetten (cacaoboter) in de chocola gaan stollen en wordt het hard! Goed idee vond ik en ook nog eens lekker voor tussendoor!

Chocolade avocado 1

What do you need?

  • 200 gram pure chocolade (ik gebruikte 86% procent)
  • 2 rijpe avocado’s
  • Eventueel (voor de vulling) gepofte quinoa en/of cacao nibs, gojibessen, gehakte noten, etc.
  • Ter decoratie: fijngemalen kokos, cacaopoeder

Chocolade avocado 3

What to do?

Pureer de avocado’s, smelt de pure chocolade en meng dit goed door elkaar heen. Voeg eventueel de gepofte quinoa, cacao nibs, gojibessen, noten, rozijnen of iets anders wat je er lekker in vindt toe. Zet dit in de koelkast en laat het even afkoelen totdat de chocolade een beetje is gestold en je er balletjes van kunt draaien. Doe dit (let op: je krijgt wel plakhanden) en rol ze door de kokos of cacaopoeder. Nog even in de koelkast en voilà, they are ready!

Chocolade avocado 2

 

Benieuwd naar een ander receptje dat hierop lijkt?
Bekijk onze Youtube video hier!

ps. abonneren mag! 😉

 

 

Inspiratie nodig qua recepten & vet verliezen?

Klik hier voor meer informatie en een preview!

Liever alleen Fit Chef? Klik hier!

ebooks

 

About The Author

Tirza Winters

Diëtist en voedingsdeskundige, een echte foodie met veel passie om anderen ervan te overtuigen dat een gezonde leefstijl leuk, lekker en gemakkelijk is!

2 Responses

  1. Marvin

    Ah dat ziet er heerlijk uit zeg! Ben gek op chocolade, maar neem eigenlijk nooit de tijd om dit soort receptjes te proberen. Moet ik eigenlijk meer / vaker doen 😉

    Reply
  2. Mirte

    Deze heerlijke Bliss balls van het weekend gemaakt.
    In het begin vond ik de smaak even wennen, maar nu kan ik er bijna niet meer vanaf blijven!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.