Hoe leuk zijn deze kleine taartjes!? Ze zien er klein uit, maar ze vullen enorm. Deze taartjes zijn gemaakt van cashewnoten, dit maakt ze heerlijk romig. Nog een voordeel.. ze hoeven niet in de oven. Makkelijk toch?

Wat heb je nodig?

  • 150 gr ongezouten en ongebrande cashewnoten
  • 10 gr zoetstof (poedervorm)
  • 2 volkorenkoekjes
  • 80 gr havermout
  • 80 gr ontpitte dadels
  • 2 el gesmolten kokosolie
  • 40 gr pindakaas
  • 1 reep pure chocolade
  • Ovenschaaltje met bakpapier

Hoe maak je het?

  • Zet de cashewnoten 5 minuten in een laagje kokend heet water, ze worden zachter
  • Ondertussen maak je de bodem:  doe de havermout, ontpitte dadels en gesmolten kokosolie in de blender of keukenmachine en meng tot een grove massa. Druk dit in het ovenschaaltje bekleed met bakpapier
  • Giet nu de cashewnoten af en doe deze in de blender of keukenmachine, samen met de volkoren koekjes, zoetstof en pindakaas.  Meng tot een glad mengsel, lukt dat niet? Voeg een klein beetje water toe
  • Giet het mengsel op de bodem en zet de taart nu minstens 3 uur in de koelkast
  • Smelt daarna de chocolade in de magnetron en giet dit over de taart, zet de taart nog een uurtje in de koelkast totdat de chocolade hard is geworden
  • Snijd in 6 stukken
 

Heb jij onze nieuwe webshop al gezien?
Klik hier!

About The Author

Jacky Nobels
Blogger

23 jaar. Gek op 3 dingen: gezonde voeding, sporten en fotografie. Vind het een uitdaging om lekkere, maar vooral gezonde receptjes te verzinnen om mensen te inspireren om gezond te leven.

Leave a Reply

Your email address will not be published.