Pim’s je kent ze wel, van die koekjes waar in je door blijft eten! 
Ik maakte een echte Pim’s pie . Een voedzame lekkere zachte cake bodem gevolgd met een luchtige vulling, met on top de pim’s laag van abrikozen en sinaasappel en om het geheel af te maken pure chocolade. Yum! 
Je hebt hiervoor nodig:
  • Springvorm 18 cm
  • Bakpapier
Bodem:
  • 75 gr havermeel
  • 25 gr amandelmeel
  • 2 eieren
  • 25 gr kokosbloesemsuiker
  • 1 theelepel bakpoeder
Vulling:
  • 400 gr franse kwark
  • 40 gr agavesiroop
  • 10 gr vanille aroma
  • 4 gelatine bladen
Topping:
  • Sap van 1 sinaasappel
  • 100 gr (gewelde) gedroogde abrikozen
  • 10 gr agavesiroop
  • 50 gr pure chocolade 72% of hoger
 

 

Aan de slag:

  1. Verwarm je  oven voor op 175 gr.
  2. Leg een bakpapier in je springvorm en vet de zijkanten in.
  3. Wel de gelatine in een kommetje koud water.
  4. Wel de gedroogde abrikozen in warm water.
  5. Mix met een mixer of keukenmachine de eieren met de kokosbloesemsuiker 5 min luchtig.
  6. Schep de melen en bakpoeder er door en roer dit voorzichtig maar wel zo dat het meel is opgelost.
  7. Schep het beslag over de bodem van je springvorm en bak het af in 10/15 min.
  8. Ondertussen maak je de vulling .
  9. Doe de kwark met agavesiroop en vanillearoma in kom en mix dit met een mixer luchtiger.
  10. Schep 2 eetlepels van dit mengsels in een pannetje op het vuur en doe hier de week geworden gelatine bij en roer net zo lang tot dat het is opgelost is.
  11. Voeg dit nu bij de rest van je kwarkmengsel en mix dit goed door elkaar .
  12. Haal de bodem uit de oven en laat deze even afkoelen en giet daarna de vulling op de bodem.
  13. Zet de taart in de koelkast voor ongeveer 2 uur.

Ga verder met de pim’s laag.

  1. Pers de sinaasappel en rasp een beetje van de schil.
  2. Doe het sap met de abrikozen, agavesiroop en rasp in een blender en blent dit heel fijn tot dat er een egaal mengsel ontstaat.
  3. Houd je toch wat stukjes in het mengsel pureer dit dan even na met een staafmixer.
  4. Verdeel dit mengsel over de taart en stijk het glad met een mes.
  5. Smelt de chocolade au bain marie en verdeel de chocolade over de bovenkant van de taart.
  6. Zet de taart daarna nog weer in de koelkast zodat de chocolade uit kan harden.(minimaal nog een uur)

Geniet ervan!

About The Author

Colette Gomez

Sportieveling, gek op gezonde taartjes, bedenkt graag gezonde recepten en hoopt jullie daar mee te inspireren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.