Share this on WhatsAppNacho’s zijn heerlijk. Om ook nog wat voedingsstoffen binnen te krijgen maken we gewoon zelf tortilla chips van volkoren tortilla’s en voegen er heel veel groente bij! Wat heb je nodig (voor 1 persoon)? 1 volkoren tortilla Paprika poeder (of kruiden naar keuze) Zout & Peper Olijfolie 2 el mais 1/2 rode paprika 1/2 gele paprika Handje ijsbergsla Handje rucola 1/2 avocado 1/2 tomaat 1 el creme fraîche Knoflookpoeder Optioneel: kaas Hoe maak je het? Verwarm de oven voor op 175 graden Snijd de tortilla doormidden. Snijd vervolgens in puntjes (net als tortillachips) Smeer de puntjes aan beide kanten in met olijfolie Strooi dan peper, zout en flink wat paprika poeder (of kruiden naar keuzen) over de puntjes aan beide kanten (eventueel nog wat kaas) Leg de puntjes op een bakplaat met bakpapier, bak ze 10-15 minuten (houd ze in de gaten! Ze branden snel aan) Haal ondertussen het vruchtvlees uit de tomaat Doe het vruchtvlees van de tomaat in de blender of keukenmachine samen met de geschilde en ontpitte avocado, knoflook, zout en peper. Meng tot een glad mengsel. Dit is je guacamole Snijd de paprika’s en de tomaat die je over hebt in kleine blokjes Leg de sla op een bord, gevolgd door de paprika, tomaat en mais Haal de tortillachips vervolgens uit de oven. Leg deze ook op het schaaltje Maak af met de guacamole en crème fraîche Share this on WhatsApp Leave a Reply Cancel Reply Your email address will not be published.CommentName* Email* Website Notify me of follow-up comments via e-mail