Mike: even voorstellen!

Ook ik hoop binnenkort mijn steentje bij te kunnen dragen aan de Fit Dutchies Community, maar eerst zal ik mij even voorstellen.

image2

Ik ben dus Mike en ben 27 jaar oud. Sommige kennen mij misschien via instagram @mikesfitlog. Ik woon op mijzelf in Den Helder waar ik ook werk. Ik ben werkzaam bij de politie in Den Helder en werk op straat. Ik ben 4 tot 5 dagen per week te vinden in de sportschool en elke dag in de keuken. Daarnaast heb ik ook een passie voor auto’s, lekker standaard als man, maar ik ben echt gek van Porsche’s en het liefste de klassiekers. Daarnaast ben ik ook gek op fotografie. Tot nu toe maak ik al mijn foto’s met mijn iPhone maar wie weet schaf ik ooit een knappe camera aan.

image3

Maar waarom ben ik dan een ‘Fit Dutchie’?

Sporten doe ik al mijn hele leven. Eerst natuurlijk mijn zwemdiploma’s gehaald en daarna wilde ik paardrijden… tja. Daarna ging ik nog op hockey, tennis en zaalvoetbal en ik schreef me zo nu en dan eens in bij een sportschool maar het duurde nooit lang voordat ik me weer uitschreef.

 

In 2012 kwam ik met het goede voornemen om in 2013 met een vriend mee te gaan naar de Basic-Fit. Hoe lang zou het deze keer duren voordat ik me weer uitschreef? Dat duurde een jaar. Niet omdat ik stopte maar omdat ik de smaak te pakken had en een betere sportschool had gevonden. Maar waarom hield ik het nu opeens wel vol?

Het buikje wat er zat begon de eerste maanden opeens te verdwijnen en mijn buikspieren werden weer zichtbaar. Alles groeide en ik werd daardoor helemaal enthousiast. In het begin zweerde ik plechtig nooit supplementen te gaan gebruiken want dat was toch allemaal troep. Nog geen maand later bestelde ik eiwitten en creatine… Ik begon informatie te zoeken op internet over fitness en kwam er achter dat voeding een belangrijke, dan wel niet de grootste, rol speelde.

De daarop volgende maanden heb ik langzaam mijn voedingspatroon omgegooid. Eerst paste ik mijn ontbijt aan, daarna de lunch, diner en snacks werden zelfs verantwoord. September 2013 was het moment dat ik besloot er echt voor te gaan. Ik ontdekte wat clean eten was en hield me daar aan. Ik at om de 3 uur en zorgde dat ik alle benodigde voedingstoffen binnenkreeg, en dat werkte! Ik groeide in de daarop volgende 4 maanden 7 kilo aan spiermassa. En dat ging niet onopgemerkt, mensen begonnen me te vragen wat ik allemaal gebruikte en of ik aan de anabolen zat… juist ja. Niet dus, maar bedankt voor het compliment!

Op dit moment, mei 2015, ben ik 82 kg en heb ik besloten volgende jaar mijn eerste wedstrijd te willen doen. Ik wil, als ik wedstrijdklaar ben, 85kg zijn met een vetpercentage van 6-8%. Maar ik moet me daar eerst nog goed in verdiepen want ik heb nu nog geen idee in welke klasse ik mee kan/wil doen. Waarschijnlijk men’s athletic physique. Naast fitness ga ik ook graag wakeboarden, snowboarden, surfen of longboarden.

image1

14 weken geleden ben ik begonnen met instagram. Ik begon omdat ik de fotografie van eten leuk vond maar niemand had om het mee te delen, en daar was instagram! Vervolgens werd het meer dan alleen foto’s van eten en ging ik insta gebruiken om motivatie/inspiratie te krijgen maar ook om te delen.

Instagram is een goede motivator, het is altijd goed om je te omringen met gelijkgestemden en mensen die het goed/leuk vinden wat je doet. Ondertussen zit ik in een goede flow en merk ik dat ik volop gemotiveerd ben, ik weet wat ik wil en ik ga er voor! Mijn grote voorbeelden zijn:

  • Lex Griffin
  • Steve Cook
  • Cecilie Lind
  • Mike Rashide en
  • Dana Linn Bailey

 

DLB3

 

Ik merk, vooral in het begin, dat er veel weerstand is vanuit de omgeving. Het was een beste verandering en je begint anders dan de rest te worden. Sommige steunen je, sommige keuren het af. Je krijgt  vragen als: waarom ga je alweer eten, je wilt toch niet zo’n bodybuilder worden he, wat is er nou leuk aan spieren kweken en je bereikt er toch niks mee. Nou LLL zou mijn vader zeggen: Lekker laten lullen.

Tegenwoordig heb ik een omgeving gecreëerd met mensen die het accepteren en niet meer raar opkijken of negatief zijn. Zelfs op het werk is het gewoon geworden: oh Mike.. Ja die eet altijd. Dus zo zie je maar weer, de aanhouder wint! Ik geniet van de momenten dat mensen om advies komen vragen of interesse tonen, ik vind het leuk om mensen te adviseren en uit te leggen waarom voeding zo belangrijk is, en niet alleen voor sporters.

image4

Maar wat ga ik doen voor Fit Dutchies?

Als ik leuke recepten op doe vind ik het leuk om deze hier te gaan delen. Als het me lukt wil ik ook zo nu en dan een blog schrijven over dingen die mij aanspreken of waar ik onderzoek naar heb gedaan. Dit kunnen dus verschillende onderwerpen zijn maar allemaal gericht op fitness.

HKMX Sport Campaign Image Banner 728 x 90

About The Author

Mike Snijder
Blogger

Geen bodybuilder maar wel bezig met body builden. Koken vind ik leuk maar het moet niet te lang duren. 80/20 voeding. Positief en vol motivatie.

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published.