Vandaag delen we een recept dat we op Instagram voorbij zagen komen bij #fitdutchies. Onze hashtags #fitdutchies & #fitdutchie zijn inmiddels al meer dan 700.000x (!) gebruikt en soms pikken we daar een foto uit om te delen. Vandaag delen we het recept van Lieneke (@healthiliciouslife) zelfs op de blog omdat hij zo goed scoorde online!

lemon pie recept

Wat heb je nodig?
Een springvorm, een velletje bakpapier, en een oven op 180 graden C.

De ingrediënten voor de bodem:

  • 50 gram amandelmeel
  • 50 gram havermeel of havermout
  • 40 gram proteïne poeder (ik gebruikte 20 rijst eiwit en 20 Whey vanille)
  • 50 gram tahin (sesamzaad pasta)
  • 20 gram honing (of agave)
  • 20 gram kokosolie (check deze!)
  • snufje (Himalaya) zout
 
kayla bikini body guide

Tip!

 

De ingrediënten voor de vulling:

  • 500 gram magere citroenkwark (optimel)
  • 200 gram light zuivelspread naturel
  • 150 gram griekse stijl yoghurt 0% vet
  • 40 gram whey proteïne poeder (vanille, zoals deze)
  • 200 gram frambozen
  • 1 zakje gelatine blaadjes
  • 1 citroen

lemon pie taart

Hoe maken we het dan?
1. Begin met het voorverwarmen van de oven op 180 C, en het bekleden van de springvorm.

2. Meng vervolgens alle ingrediënten voor de bodem in een keukenmachine tot een bal die goed aan elkaar blijft plakken. En snoep niet té veel van het deeg 😉

3. Mocht het deeg nog te droog zijn voeg dan een eetlepel water toe of wat extra tahin, kokosolie of honing. Verdeel het deeg over de bodem van de vorm en prik met een vork een aantal gaatjes zodat de bodem niet gaat bollen of scheuren.

4. Bak de bodem in 10 tot 15 minuutjes mooi bruin. Wanneer de randjes donkerder gaan kleuren is de bodem gaar, laat dan afkoelen op een rooster.

5. Ondertussen kun je de vulling maken, dat is zo gepiept. Week de gelatineblaadjes zoals aangegeven in koud water. Meng de citroenkwark, de zuivelspread, de griekse magere yoghurt en de proteïne poeder in de keukenmachine. Rasp de gele schil van de citroen door het mengsel en knijp het sap van een halve citroen erdoor.

6. Heel belangrijk; proef wat je van de smaak vindt! En voeg citroensap, kwark of proteïne poeder toe naar wens.

7. Knijp de gelatine uit en los het op boven een vuurtje, meng dit door je kwark mengsel en roer als laatste (voorzichtig) de frambozen erdoor zodat ze heel blijven. Giet het mengsel op de bodem en laat opstijven in de koelkast. Maar 2 uurtjes wachten en je kunt genieten van een heerlijk fris blozend taartje!

Nogmaals onwijs gaaf dat jullie mn foto hebben gedeeld!
Als amateur fitgirl geeft day weer een extra boost en motivatie!

 

 

100 gezonde recepten om je te helpen afvallen!

banner fitchef

About The Author

Jordi Sloots
Founder

Internetgekkie achter Fit Dutchies die leeft op burgers en daarom naar de gym gaat. Ik hoop jullie op een realistische manier te inspireren én te motiveren!

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published.