kipkerrie2
Het is natuurlijk super simpel om zo’n kant en klaar pakje uit het schap in de supermarkt te trekken.  Maar het is ook echt niet ingewikkeld om deze kipkerrie zelf te maken! Lees je mee?

Wat heb je nodig voor 4 á 5 personen?

  • 4 kippenpoten
  •  Bosui
  •  Knoflook
  •  Peper/zout
  •  Kerriepoeder
  •  75 gram roomboter (je kan ook kokosolie gebruiken)
  •  +/- 75 gram speltbloem (of gewoon bloem)
  • Een pak zilvervlies rijst (of een ander soort rijst)
  • Zonnatura bouillon blokje
  • Optie: Paprika en/of sperziebonen!
Nu gaan we over tot de bereiding van deze kipkerrie!
  1. Eerst trek je een bouillon van de kippenpoten, het bouillon blokje kan dus samen met de kippenpoten het water in.
  2. Wanneer de kip gaar is haal je deze uit het water en leg je even op een bord. De bouillon giet je even in een maatbeker.
  3. Vervolgens smelt je de boter en bak je daarin alvast de bosui en de knoflook mee. Vervolgens voeg je hier speltbloem aan toe tot je een mooi stevig ”papje” hebt (roux). Belangrijk is dat bij het maken van van een roux de verhouding boter of olie en bloem ongeveer gelijk moet zijn. Laat de boter of olie ook niet bruin worden! (laag vuur)
  4. Na enkele minuten is de bloem gaar en kun je langzaam de bouillon weer toevoegen tot je een mooi structuur saus hebt. Het is dus niet erg als je bouillon over hebt!
  5. Aan deze saus voeg je flink wat eetlepels kerrie toe.. Peper/zout en eventuele andere lekkere verse kruiden! (alles naar smaak..)
  6. De kip van de kippenpoten voeg je ook toe aan de saus. Eventueel kun je nog veel meer groenten toevoegen, ik hou zelf meer van simpele kip kerrie met nog sperziebonen er los bij. Maar ook met dit recept kun je dus eindeloos variëren.
  7. De zilvervlies rijst kook je zolang als dat er op het pak staat.. dat behoeft denk ik verder geen uitleg…

Eet smakelijk!

About The Author

Ashley Willems

27.. Verslaafd aan instagram, gek op makkelijke, snelle en gezonde maaltijden.. En sinds kort zelfs verslaafd aan sporten!

Leave a Reply

Your email address will not be published.