Lekker zo’n donkere regenachtige dag, het liefst blijf je heel de dag binnen. Maar om jezelf toch wat nuttig te maken is het dan wel zo leuk en lekker om te gaan bakken. Afgelopen zondag maakte ik dit gehaktbrood, gelijk een handige lunch/tussendoortje voor de rest van de week!kip gehaktbrood 2

Wat heb je nodig?

  • 1 grote mix kom
  • 1 glazen ovenschaal, cakeblik kan evt ook.
  • keuken mixer

En de ingrediënten?

  • 1200gr Kippengehakt
  • 450 gr magere kwark
  • 1 potje kappertjes
  • 1 fijngesneden ui
  • 3 gekookte eieren
  • 2 rauwe eieren

Hoe te maken?

Begin met het opkloppen van de rauwe eieren, doe hier de ui en magere kwark bij. Nu kun je het gehakt toevoegen. Mix dit goed door elkaar me de mixer, het kan evt ook met je handen maar met de mixer gaat net even wat sneller en minder viezigheid;) De kappertjes voeg je als laatste toe aan het mengsel.

Vet nu de glazen schaal of je cakeblik in met boter, bestuif het daarna met een beetje bloem zodat het brood straks goed los komt na het bakken. De helft van het mengels kun je al in de schaal/bakblik doen.

Snijd de hardgekookte eieren doormidden en leg deze op het gehakt. De andere helft van het gehakt mengsel kun je er nu bovenop doen.

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius, bak het gehaktbrood in 3 kwartier af.

In plaats van kippengehakt kun je ook mager rundergehakt gebruiken. Het gehaktbrood word dan wel iets droger. Je kunt het koud en warm eten, ideale snack/lunch om mee te nemen naar je werk!

kipgehaktbrood

 

About The Author

Maartje Havermans

Gewichtsconsulente. Verloor zelf 23 kilo door gezond te eten en sporten. Wil iedereen ervan bewust maken dat gezond eten niet saai hoeft te zijn.

10 Responses

  1. Manon

    Ik ben zelf niet echt van het vlees maar ik denk wel dat ik hier mijn vriend heel blij mee kan maken, bovendien is het een stuk makkelijker dan ik dacht!

    Reply
  2. Emma

    Heb het uitgeprobeerd! geweldig recept voor als je minder koolhydraten wilt eten. en gelijk genoeg voor een hele week aan lunch/snack als je in je eentje bent. heb alleen wel magere rundergehakt gebruikt, en aubergine erbij ingedaan! ga dit zeker vaker maken en mee variëren, top!

    Reply
    • Jordi Sloots
      Jordi Sloots

      Hoi Floortje! Dat zou je kunnen proberen. Wij hebben het nog niet geprobeerd dus ik weet niet of het voor de smaak tegen gaat vallen of juist niet.. Let us know!

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.