Op zoek naar een gezonder tussendoortje? Gisteren maakte ik ‘healthy bounties’ die ik al vaker voorbij zag komen op Instagram. Ik wilde ze echt al een hele lange tijd maken maar was nog steeds niet de juiste vorm tegen gekomen om ze in te maken. Tot dat ik eergisteren in de stad een siliconen-mal zag met blokjes. Perfect!

bou2

Wat heb je nodig?

  • 4 handjes gemengde noten
  • 10 medjouldadels
  • 4 eetlepels kokosolie (klik hier)
  • 140 gram kokosrasp (hierrrr)
  • 2 eetlepels honing
  • 225 gram pure chocolade
  • Siliconen-vorm met bijvoorbeeld blokjes of reepjes
 

Heb jij onze nieuwe collectie al gezien?

Klik hier!

 

 

 

 

Hoe maak je ze?

Voor laag 1: Doe de noten samen met de dadels in de blender. Het hoeft niet helemaal fijn te zijn. Haal het uit de blender en doet het in een kommetje. Voeg 2 eetlepels gesmolten kokosolie toe en meng het met een lepel. Verdeel het over de blokjes (of repen) in de siliconen vorm. Druk het goed aan zodat het later een stevige bodem zal vormen.

Voor laag 2: Smelt weer 2 eetlepels kokosolie. Voeg deze samen met de kokosrasp en de honing. Dit mengsel dient dus als de middelste laag. Verdeel weer alles over de verschillende blokjes en druk het weer een beetje aan.

Voor laag 3: Ten slotte het knoeiwerk. Smelt de chocolade au bain marie en verdeel het over de blokjes. De chocolade zal hoogst waarschijnlijk ook naast de vormpjes komen dus gebruik hiervoor een rechte spatel om deze glad te strijken. Doe de vorm in de diepvries en laat ongeveer een klein uurtje rusten.

bou

 

Meer recepten, tips & workouts?
Bekijk ons boek!

About The Author

Christina Janssen

30 Responses

  1. Bianca86

    Ik ga ze vanavond maken ! Ben benieuwd, ziet er in ieder geval erg goed uit !

    Reply
    • Gwendoline

      Waar heb je de vorm gekocht? En de dadels?
      Ziet er erg lekker uit, ik wil ze zeker proberen te maken 🙂

      Reply
      • Christina Janssen
        Christina Janssen

        Hoi Gwendoline, de vorm heb ik gekocht bij het Kookhuis in Maastricht. Ik denk wel dat je op het internet eenzelfde vorm kan vinden. Dankjewel, veel succes alvast! Laat me weten hoe je ze vind smaken! 😀

      • Iris

        Ik heb deze vorm vandaag bij de Hema gekocht!

  2. Tanja

    Super lekker!!
    Ik heb ze vanmiddag zelf gemaakt en uiteraard geproefd…wow!
    Alleen plakt de notenlaag bij mij bijna niet aan elkaar, dus ik zit gewoon met een lepeltje te scheppen. Heb je nog tips om dit beter te laten plakken? IK zie op jouw foto ook dat het bijna lijkt alsof er een gecarameliseerd laagje omheen zit. Bij mij is het een grote kruimelbedoeling.

    Ondanks dat: voor herhaling vatbaar!

    Reply
  3. Lynn

    Bij mij zijn ze super gelukt! Alleen dan heb ik ronde vormen gebruikt. Ik had niet anders helaas. Ze zijn super lekker!! Heb de creatie gelijk op Facebook gepost!

    Reply
  4. Annemette

    Hoi! Dit ziet er heerlijk uit en wil ik heel graag gaan maken voor mijn verjaardags high tea!
    Kun je me een richtlijn geven van hoeveel blokjes je uit dit recept hebt gehaald? En wat het formaat ongeveer is van je blokjes?!

    Groetjes!

    Reply
  5. Lynnie

    Misschien een stomme vraag, maar moeten alle 3 de lagen in de vriezer? En als je ze los maakt, hoe plakken ze dan uiteindelijk aan elkaar vast?? Of heb je 3 losse delen in je hand?

    Reply
    • Rita Van Gelder

      ik zou die dan wel eerst bakken in de oven met de kokosolie eronder gemengd. Daarna mixen met de dadels.

      Reply
  6. Kokos Treats - KOEKJES VAN LOES

    […] op kokos, chocolade en vooral zoet? Dan moet je écht dit recept eens proberen. Ik kwam erop via Fit Dutchies, maar heb het recept hier en daar nog een klein beetje aangepast. Het kost weinig moeite (no-bake!) […]

    Reply
  7. Marieke

    Jummie….ik heb vandaag de bounty’s gemaakt. Er moet nog wel gewerkt worden aan de presentatie, want ze zien er bij mij echt niet uit zoals bij jullie, haha.
    Maar het smaakt heerlijk, dus het recept gaat bij de favorieten!

    Reply
  8. Angele

    Ik ga ze nu voor de 2e keer maken! Ze zijn heerlijk! Ipv kleine vormpjes gebruik ik een plastic bakje en dat zet ik zo in de vriezer en daarna snijd ik er blokje van! Werk beter zonder te knoeien!

    Reply
  9. Anita

    De bounty’s waren heerlijk, alleen was de kokos wat te kruimelig volgende keer maar wat meer honing en kokosolie. Echte aanrader!

    Reply
  10. Anita

    We hebben elke laag met een ice tea stampertje aangestampt, werkt super!

    Reply
  11. Judith

    Dit lijkt me echt heerlijk. En zo kan manlief ook wat snoepen nu hij af wil vallen. Ik ga dit dus met alle liefde voor mijn gezinnetje maken. Liefs judith

    Reply
  12. Jo

    Ik heb ze net gemaakt… Zie dat ik de honing vergeten ben haha… Vraagje kan ik ze ook langer in de vriezer laten voor later?? Mvg jo

    Reply
  13. Ghekiere

    De bounties zijn gelukt en echt overheerlijk! Een kleine vraag. Hoelang kan je ze bewaren in de diepvries en behouden ze de smaak als je ze in de diepvries laat zitten? Of haal je ze er beter uit na het uurtje en bewaar je ze daarna in de koelkast?

    Reply
  14. Rita Van Gelder

    Heb ze gemaakt in de ijsblokjesvorm van tupperware. 2de laagje heb ik maar 40 gr kokos voor nodig en de chocoladelaag heb ik gemaakt met 100gr chocolade en 1 eetl kokosolie, wat ook ruim voldoende was voor de 14 ‘ijsblokjes’

    Reply
  15. Jessica

    Vaak voorbij zien komen! Vandaag hiermee aan de slag geweest en de bounties gemaakt! Super lekker en echt een aanrader.. Verantwoord snoepen ofzoiets haha 😉 Heb hem zelf gemaakt op een snijplank zo had ik de ruimte en kon ik dit perfect kneden is wat knoeien maar leuk om te doen. En uiteindelijk bountie repen ervan gemaakt 😍

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.