Gisteren maakte ik na lange tijd weer eens pannenkoekjes als ontbijt. Dit keer havermoutpannenkoekjes met griekse yoghurt, blauwe bessen en frambozen. Mocht je je moeder aanstaande zondag willen verassen met een lekker ontbijtje, is dit recept zeker een leuke tip. Dit recept is voor 4 kleine pannenkoekjes.

image1

Wat heb je nodig?

  • 1 ei
  • 100 ml melk naar keuze
  • Snufje stevia of een ander zoetmiddel
  • 1 rijpe banaan
  • ½ theelepel bakpoeder
  • 75 gram havermout
  • 50 gram Griekse yoghurt
  • Fruit naar keuze

Hoe maak je het?

1. Mix de banaan, melk, ei, stevia en havermout in een blender tot dat je een egaal beslag hebt.
2. Doe het beslag voorzichtig in een pan met wat kokos- of olijfolie. Zelf gebruik ik altijd een klein pannetje zodat de grootte van de pannenkoeken altijd hetzelfde zijn.
3. Bak de pannenkoekjes ongeveer 1,5 minuut op elke kant op middelgroot vuur.
4. En stapelen maar!
5. Ten slotte gebruik je de Griekse yoghurt als topping samen met het fruit naar keuze.

Smakelijk!

 

About The Author

Christina Janssen

Leave a Reply

Your email address will not be published.