Wil je een keer anders ontbijten of juist een lekker dessert na je avondmaaltijd? Probeer dan deze haver-worteltjes taart eens! Lekker, gezond en niet al te moeilijk! Lijkt het je al wat?

Wat hebben we nodig voor een klein taartje?

10517706_685951874820610_3349059920157419456_n
  • 400 gr wortel
  • 125 gr havermout
  • 1 ei
  • 1 el wijnsteenbakpoeder
  • 1 el koekkruiden
  • 50 ml water
  1. Maak de wortels schoon en kook ze in ongeveer 15 minuten gaar. Laat ze uitlekken.
  2. Verwarm de oven voor op 175 graden. Prak de wortels met een vork fijn. Doe ze in een kom en voeg het ei, water, havermout, wijnsteenbakpoeder en koekkruiden toe. Roer het goed door elkaar.
  3. Bekleed de onderkant van een klein taartvormpje met bakpapier en vet de zijkant in met kokosolie. Doe het wortelmengsel in de taartvorm en bak het taartje in 45 minuten gaar.
  4. Serveer met Griekse yoghurt en geraspte (rauwe) wortel.

Duur: 20 minuten + 50 minuten

 banner fitchef

About The Author

Elise Groenheijde

Health, Food & Fitness lover. Wil personen inspireren voor een gezonde lifestyle. Live Love Eat Healthy.

2 Responses

  1. Lara

    Hoi,
    Kan je ook gewone bakpoeder gebruiken, zo ja dezelfde hoeveelheid?
    Groetjes Lara

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.