Een keer wat anders dan een boterham bij de lunch?

Heerlijke hartige taartjes, of eigenlijk mini quiches ! Ook lekker als borrel hapje of tussendoortje.

Voor 6 stuks heb je nodig:

  • 3 (volkoren) tortilla’s
  • 1 ei
  • 50 gram tonijn (uit blik)
  • 10 cherrytomaatjes
  • Een 1/2 rood uitje
  • Geraspte kaas (hoeveelheid naar wens)
  • Zout, peper , knoflook en basilicum kruiden .( hoeveelheid naar smaak)
  • Beetje olijfolie

 

Hoe maak je het?

  1. Verwarm je oven voor op 200 graden.
  2. Snij de tortilla’s in vieren, kwartpunten .
  3. Smeer ze in met een beetje olijfolie.
  4. Doe ze per 2 in een muffin vorm zodat je een bakje krijgt.
  5. Snij het uitje fijn en de tomaatjes in vieren.
  6. Kluts het ei met de kruiden in kom en voeg hier de tonijn, ui, geraspte kaas en tomaatjes bij roer dit goed door.
  7. Vul hier mee je tortilla bakjes en strooi er eventueel nog wat extra geraspte kaas over.
  8. Zet ze in de oven voor 20 min zodat het ei gaar is en de tortilla’s goudbruin .

Durf een beetje te variëren met de ingrediënten, bijvoorbeeld: vervang de tonijn voor garnaaltjes, chorizo of bacon of ga voor een Hawaï variant ham/ kaas/ ananas, net wat jij lekker vindt!

Geniet er van!

Liefs Colette

About The Author

Colette Gomez

Sportieveling, gek op gezonde taartjes, bedenkt graag gezonde recepten en hoopt jullie daar mee te inspireren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.