Pizza vind ik heerlijk, maar is niet de meest gezonde keuze. Gelukkig kan je zelf je verantwoorde pizza maken en kunnen we best vaker pizza eten. Deze bodem is gemaakt van tarwe (waardoor de pizza lekker vult) en kwark (voor de extra eiwitten).

 

Wat heb je nodig (voor 1 pizza)?

  • 120 gr tarwebloem
  • 150 gr magere kwark
  • 1 el gesmolten kokosolie (hier verkrijgbaar)
  • 1 eiwit
  • 40 gr crème fraiche
  • 70 gr huttenkase
  • 1 el bieslook
  • Zout en peper
  • 20 gr geraspte kaas
  • 1/2 avocado
  • 50 gr gerookte zalm
  • Handje spinazie
  • Bakpapier

Hoe maak je het?

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Doe de kwark samen met de kokosolie en het eiwit in een kom en meng
  • Voeg hier vervolgens de tarwebloem bij en meng totdat er dik deeg ontstaat
  • Leg het deeg op een bakplaat bekleed met bakpapier en spreid het deeg uit totdat je de vorm krijgt van een pizza
  • Bak de bodem 20 minuten
  • Ondertussen meng je de huttenkase, creme fraiche en bieslook door elkaar, maak op smaak met wat zout en peper
  • Schil en ontpit de halve avocado, snijd in plakjes of blokjes
  • Haal nu de pizzabodem uit de oven en smeer het huttenkase mengsel op de pizza, gevolgd door de kaas, spinazie, zalm en avocado
  • Bak de pizza nog een keer, nu 15 minuten op 200 graden.

Smakelijk!

 

 

Meer recepten, tips & workouts? Bekijk hier ons boek!

 

 

About The Author

Jacky Nobels
Blogger

23 jaar. Gek op 3 dingen: gezonde voeding, sporten en fotografie. Vind het een uitdaging om lekkere, maar vooral gezonde receptjes te verzinnen om mensen te inspireren om gezond te leven.

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published.