Appeltaart, ik ben er gek op! Nou ben ik sowieso gek op taart, maar appeltaarten behoren toch wel tot mijn favorieten! Het stond al een tijdje op mijn to-do list om een gezonde(re), maar toch súper lekkere appel-kruimel taart te bakken, en dat is wat mij betreft helemaal gelukt! Dus zet de oven maar vast aan!

Voor de basis:

  • 50 gram havermout
  • 1 banaan
  • 2 appels
  • 1 ei
  • 30 ml amandelmelk
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel vanille aroma
  • een snufje zout

Voor de crumble:

  • 100 gram havermout
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 1 ei
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel honing
 

Meer recepten? Bekijk ons eigen boek hier!

 

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Mix alle ingrediënten voor de basis, behalve de appel in de blender en snij de appel in kleine stukjes.
  3. Bekleed een springvorm met bakpapier of vet hem in (ik heb een springvorm van 18cm gebruikt).
  4. Roer de appel door het beslag en giet het beslag in de springvorm.
  5. Mix voor de crumble de havermout in de keukenmachine tot havermeel en meng dit samen met de gesmolten kokosolie, ei, kaneel en honing tot een kruimelige massa.
  6. Verdeel de crumble over het basis beslag en bak de taart 30 minuten in het midden van de oven.
  7. Even laten afkoelen en aanvallen!

Een punt Appel-Kruimel Taart (1/6) bevat:
Calorieën: 184
Koolhydraten: 27 gram
Eiwitten: 5,7 gram
Vet: 5,9 gram

 

Eiwitrepen

About The Author

Jennifer Krijnen

Hi! Ik ben Jennifer, 24 jaar, stewardess van beroep en fulltime foodie en levensgenieter!

Leave a Reply

Your email address will not be published.