Heerlijke gevulde paprika’s met gehakt, mais en mozzarella… Makkelijk om te maken, verantwoord en zo gepiept! Ook maakte ik hierbij een tzatzikisaus die je lekker kan combineren met de groenten en het gehakt. Ik maakte het gerecht voor mijn familie en mezelf als lunchgerecht en dat was goed bevallen. Dit recept is goed voor zes gevulde paprika’s.

Screen Shot 2016-01-20 at 22.11.38

Wat heb je nodig voor gevulde paprika’s?

  • 300 gram mager rundergehakt
  • Klein blikje mais
  • Pakje mini mozzarellabolletjes
  • 6 paprika’s
  • Bosui (klein gesneden)
  • Snufje chilipoeder
  • Zout en peper

Wat heb je nodig voor de tzatziki saus?

  • 200 gram griekse yoghurt
  • 2 teentjes knoflook
  • Eetlepel citroensap
  • Bieslook
  • Peterselie
  • Zout en peper

Hoe maak je de gevulde paprika’s met tzatzikisaus?
1. Zorg dat je eerst begint met de tzatzikisaus zodat deze even in de koelkast kan staan. Liefst twee uur van te voren of zelfs al ’s morgens. Doe de knoflook met een knoflookpers in de Griekse yoghurt en voeg ook de citroensap, bieslook en peterselie toe. Roer goed door. Voeg ook zout en peper naar smaak toe.
2. Bedek de saus met vershoudfolie en zet deze weg in de koelkast.
3. Doe het gehakt in de pan en bak deze op middelgroot vuur klein.
4. Voeg de mais en bosui toe aan het gehakt en bak deze even mee.
5. Voeg flink wat zout en peper toe samen met een snufje chilipoeder.
6. Spoel de paprika’s af en snij de bovenkanten er van af. Haal ook het middengedeelte er uit.
7. Vul de paprika’s met het gehakt en de mini bolletjes mozzarella. Sprenkel er wat olijfolie over.
8. Zet de paprika’s op een bakplaat en doe deze 20 minuutjes in een voorverwarmde oven van 180 graden. Smakelijk!

Screen Shot 2016-01-20 at 22.13.29

 

 

About The Author

Christina Janssen

Leave a Reply

Your email address will not be published.