aardbeientaart juliet

Heb jij zin om vandaag een lekkere, frisse yoghurt- aardbeientaart te maken. Of wil jij dit gebruiken voor een heerlijk en gezond dessert voor de kerstdagen? Ga dan aan de slag met dit top recept..

Wat heb je nodig?

  • Taartvorm 22 centimeter
  • 1 liter volle yoghurt
  • 60 ml honing
  • 1 eetlepel biologische citroenrasp
  • 400 gram aardbeien
  • 100 gram gedroogde abrikozen
  • 125 gram blanke amandelen
  • 20 gram gedroogd kokosrasp

1.
Leg een schone theedoek in een zeef. Hang de zeef in een hoge kom. Giet de yoghurt erin en laat minimaal 2 uur uitlekken. Roer de honing en citroenschil door de yoghurt in de zeef.

2.
Pureer de amandelen, de abrikozen en de kokosrasp ineen keukenmachine tot een kruimelig geheel voor perfecte bodem. Zorg ervoor dat de kruimels vrij klein zijn. Als het niet plakkerig is, voeg dan 1 eetlepel water toe en maal het geheel nog even door. Herhaal indien nodig, maar maak het deeg niet te nat.

3.
Smeer de deeg met een lepel uit in een taartvorm.

4.
Schenk het yoghurtmengsel erin. Verdeel het gelijkmatig over de bodem verdeel de aardbeien in stukjes over het yoghurtmengsel.

5.
Zet de taart voor het serveren nog even in de koelkast!

Eet smakelijk!

 

PS. Heb jij nog een heerlijk kerstrecept dat je op onze website wilt delen? Mail deze dan inclusief foto’s naar info@fitdutchies.nl!

 

About The Author

Juliët Stegeman

Be Inspired!

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published.