Een eiwitrijk appeltaartje met een voedzame krokante bodem en een lekkere vulling met appel en dadels. Hoe klinkt dat?
Ontbijt , tussendoortje , na het sporten , wanneer jij wil!

Je hebt nodig:

Springvorm 20 cm
Bakpapier

150 gr havermeel
25 gr agavesiroop
1 a 2 theelepels Christmas cookies * naar smaak
25 gr kokosolie
1 theelepel bakpoeder
1 ei
Snufje zout

400 gr Franse kwark
2 scoops vanille whey
2 appels
10 dadels (hou er 3 over voor de bovenkant )
1 eetlepel vanille aroma
Optioneel 25 gr agavesiroop
1 eetlepel maizena
0,5 theelepel kaneel
Amandelschaafsel

Aan de slag:

Verwarm je oven voor op 175 gr.
Bekleed je springvorm met bakpapier. Vet de zijkanten in.
Klop het ei in kommetje .
Smelt de kokosolie in een pannetje op het vuur.

Meng in een kom de havermeel met de havermout , agavesiroop , kruiden en bakpoeder .
Roer de gesmolten kokosolie er door en het geklopte eitje en kneed het goed tot een mooie deegbal.

Je kan ook alleen havermeel gebruiken maar ik vind zelf dat je door havermout toe te voegen het dan wat krokanter word.
Verdeel het deeg over de springvorm en maak een opstaande rand .
Snij de appels en dadels in kleine stukjes.
Meng de maizena met 1 eetlepel water tot dat er geen klontjes meer zijn.
Mix de kwark samen met de vanille whey, kaneel ,vanille aroma en agavesiroop met een mixer luchtig (5min) Voeg de maizena er aan toe en mix dit er goed door. Roer er als laatste de fijn gesneden appel en dadels bij.
Schep het mengsel in de springvorm en strooi er wat stukjes dadels en amandelschaafsel over.
Bak de taart af in ongeveer 60 min.
Laat de taart goed afkoelen en zet het daarna voor minimaal een uur in de koelkast zodat ie kan op stijven voor dat je de taart aansnijd .
Geniet er van!

Liefs Colette

* Heb je dit niet voeg dan koek en speculaas kruiden of kaneel met iets gember en nootmuskaat.

About The Author

Colette Gomez

Sportieveling, gek op gezonde taartjes, bedenkt graag gezonde recepten en hoopt jullie daar mee te inspireren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.