Hi! tirza

Als jij geïnteresseerd bent in alle feiten rondom voeding en het ook belangrijk vind dat dit met wetenschappelijk onderzoek is onderbouwd, dan zit je goed! Ik zal vanaf nu om de paar weken een blog plaatsen op FitDutchies, maar ik zal mij eerst even voorstellen zodat jullie weten wie ik ben en wat ik zoal doe.

Mijn naam is Tirza Winters, ik ben 22 jaar en ik ben momenteel aan het afstuderen aan De Haagse Hogeschool. Nog een paar maanden en ik heb de opleiding Voeding & Diëtetiek afgerond, wat betekent dat ik daarna aan de slag kan gaan als diëtist en voedingsdeskundige! Gedurende de opleiding ben ik erachter gekomen hoe leuk ik het vind om anderen kennis te laten maken met gezonde voeding. Hierbij vind ik het wel belangrijk om adviezen te geven die betrouwbaar en eerlijk zijn.

Wanneer begon het?

Gezonde voeding heb ik helaas niet altijd interessant gevonden. Ik was vroeger (en nog steeds) echt een lekkerbek en at eigenlijk alles wat ik lekker vond. Eigenlijk is dit zo’n typisch verhaal, zeker als ik vertel dat ik vroeger op de middelbare school ook nog eens ontzettend werd gepest… Daar begon het eigenlijk allemaal mee, mijn ‘fitjourney’. Of nou ja fit, gewoon wat van die kindervetjes kwijtraken!

Ik besloot heel direct om minder te gaan eten, gooide mijn boterhammen weg op school en at naast een appel verder niets. Ook dronk ik zo’n 4 liter water op een dag en deed ik iedere avond een buikspierkwartiertje op mijn kamer. De kilo’s vlogen eraf en daar voelde ik me heel goed bij, totdat ik op een punt kwam dat mensen aan me vroegen of het wel goed met me ging! Ik realiseerde me ook dat ik niet goed bezig was en ben vanaf dat moment eigenlijk weer normaal gaan eten. Maarja, wat is normaal? Eten volgens de Schijf van Vijf, een zandloper, voedselpiramide of via een andere voedingsrichtlijn? Ik checkte iedere verpakking en controleerde de ingrediëntenlijst voordat ik iets at. Dat vond ik wel interessant! Ik ben de opleiding Voeding & Diëtetiek dan ook gaan doen naar aanleiding van het uitvinden van mijn ‘eigen’ gezonde voedingspatroon, hier wilde ik namelijk wel meer over weten.

Naast mijn interesse in gezond eten heb ik altijd aan korfbal gedaan, al vanaf mijn zevende. Hier ben ik nu ongeveer twee jaar geleden mee gestopt wegens het feit dat ik het te druk kreeg naast het afstuderen en ik het eigenlijk niet meer zo leuk vond. Het principe van een teamsport wel, dat heb ik altijd leuk gevonden. Sporten in mijn eentje is dus ook niet echt mijn ding, hoe graag ik ook wil hardlopen en naar de sportschool wil gaan, ik vind het echt hartstikke saai alleen! Ik ben ook nog niet op het punt gekomen dat sporten echt een prioriteit is in mijn leven, al weet ik hoe gezond bewegen voor je is.

tirza2

 

Ik doe eigenlijk een beetje van alles op dit moment. Ik heb me aangemeld bij een sportschool, ik doe aan hardlopen (mits het weer meezit), samen met mijn broer doe ik thuis soms aan krachttraining en ik volg de BBG van Kayla Itsines (weet je wel, die bikini body guide die belooft je in 12 weken een droomlichaam te krijgen). Kortom, ik blijf wel lekker bezig. Ik ben wel van plan binnenkort te starten met mijn eigen workout schema, dus dat wordt nog interessant!

 Wat kun je van mij verwachten?

Hopelijk kan ik jullie wat interessante feiten over voeding laten zien, gezonde voeding hoeft namelijk helemaal niet moeilijk, duur of vies te zijn! Bovendien is het ook leuk om te weten hoe het lichaam werkt en dat iedereen anders is. Ik hoop dat ik jullie binnenkort kan voorzien van leuke artikelen over producten, diëten, (alternatieve) voeding(swijzen), bepaalde ziekten/aandoeningen, het menselijk lichaam en noem maar op!

Tot snel,

Liefs Tirza

tirza blogger fit dutchies

About The Author

Tirza Winters

Diëtist en voedingsdeskundige, een echte foodie met veel passie om anderen ervan te overtuigen dat een gezonde leefstijl leuk, lekker en gemakkelijk is!

4 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published.