Er zijn genoeg redenen te verzinnen waarom mensen sporten. Het geeft ontspanning, het is goed voor je gezondheid, je krijgt een betere conditie (waardoor je in dezelfde tijd nóg meer kledingwinkels kan bezoeken) en je kunt daarnaast ook meer tassen dragen ;).

diy schoenen

Zelf moet ik bekennen dat de allereerste stap om te gaan sporten voor mij nogal lastig is. Je kent het wel, je ligt na een lange dag samen met je after dinner dip lekker op de bank, er komt net een interessant of minder interessant programma op TV, je moeder heeft thee gezet, maar je had met jezelf toch echt afgesproken dat je zou gaan sporten vandaag. Als je geluk hebt, schop je jezelf van de bank en strompel je naar boven om je om te kleden.

Er zijn genoeg avonden waarop mij dit niet lukt… Maargoed, er is ook goed nieuws voor mezelf. Ik heb een manier gevonden waardoor ik mezelf graag in sportkleding hijs en dat is: kopen van leuke sportkleding! Ook ik, de shopaholic die ik ben, kan dat ene vette hardloopjasje of super leuke sporttopje niet laten hangen. Ik zie mezelf dan helemaal shinen in de sportschool ook al weet ik dat ik liever op de bank zit als het moment daar is. Eenmaal gekocht geldt natuurlijk wie A zegt, moet ook B zeggen, dus trek ik mijn nieuwe sportkleding aan en ga dan naar de sportschool.

Een leuke manier om je favo sportkleding op te hangen is met dit zelfgemaakte kledingrek. Zo haal je ze uit je stoffige kast en word je er elke dag aan herinnerd dat deze mooie kleding ook gedragen moet worden. In de stappen hieronder leg ik uit hoe ik hem heb gemaakt.

Je hebt nodig:

 • Mooie stevige tak
 • Zaag
 • Bankschroef
 • Meetlint
 • Sponsje
 • Schoonmaakmiddel
 • Theezakje (bij voorkeur zwarte thee) en/of koffie
 • Eventueel schuurpapier
 • Eventueel föhn
 • 2 plankdragers naar keuze
 • 6 schroeven
 • Schroefboormachine
 • Touw

Stap 1

Zoek een mooie zonnige middag uit om een wandeling door het bos te maken (als je minstens een half uur wandelt, is het ook nog eens goed voor je!). Kijk goed op de grond in het bos, want het is niet toegestaan om takken te halen van ‘levende’ bomen. Let erop dat er geen rotte plekken of schimmels op de tak zitten. Hij moet stevig genoeg zijn en niet snel breken, verder moet de tak niet te dik zijn omdat er een kledinghanger omheen moet kunnen.

Stap 2

Meet met je meetlint op hoe lang je de tak ongeveer wil hebben. De tak uit het voorbeeld is ongeveer 90 cm lang. Zoek het mooiste stukje uit en zaag de overige stukken eraf nadat je hem netjes in de bankschroef hebt vastgezet. Ik heb gekozen voor een kronkelig stuk met 2 takken die nog uitsteken voor een speels effect.

diy 1

Stap 3

Maak een sopje met warm water en maak met je sponsje het afgezaagde stuk hout schoon. Zo kun je eventueel groene stukken en zand eraf halen. Om de tak sneller te drogen gebruik ik een föhn. Als je een gladde tak wilt hebben, kun je hem ook nog schuren met schuurpapier. De tak die ik gebruikt heb was glad genoeg dus dit heb ik niet gedaan.

Stap 4

Zet een lekker kopje koffie of thee voor jezelf. Geniet van je welverdiende pauze. Gooi het theezakje niet weg, want daarmee kun je het hout nog een donkere kleur geven op een natuurlijke manier. Je kunt hier ook koffie voor gebruiken door met het sponsje de tak in te smeren met koffie. Je kunt je tak zo donker maken als je zelf wilt. Ik heb steeds tussen de lagen door de tak weer drooggeföhnd om te kijken hoe het resultaat was.

diy 2

Stap 5

Er zijn verschillende manieren om je tak te bevestigen aan je muur of plafond. Ik heb ervoor gekozen hem op twee plankhouders te leggen. Deze plankhouders kunnen met 4 schroeven door een schroefboormachine aan de muur vastgemaakt worden. Met de overige 2 schroeven kun je de tak vastmaken aan de houders. Ik heb van onder met de schroefboormachine de schroefjes door de tak geboord. Om het mooi af te werken en de tak steviger op zijn plek te houden heb ik met touw de tak en de houders omwikkeld.

diy touw

Stap 6

Hij is nu klaar voor gebruik! Zoek je mooiste (sport)kleding uit en hang ze mooi in het zicht zodat je er steeds aan herinnerd wordt dat je ‘moet’ gaan sporten! 😉 Enjoy!

diy kleding

diy kleding 2

 

Heb je deze al? Gebruik ''newtee'' voor 15% korting!

Heb je deze al? Gebruik ”newtee” voor 15% korting! PS. nu ook in wit, turquoise & roze!

About The Author

Puk Visser

Gastblog van Puk Visser; psychologe to be, creatieveling en op weg om een Fit Dutchie te worden ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published.