Wat gebeurt er als je mijn 5 favoriete ingredienten samen voegt? Een hemels lekkere snack: dadel bonbons! Ben je benieuwd hoe ik dit heb gemaakt? Lees snel verder…

Wat heb je nodig voor ongeveer 15 bonbons?

  • 15 (ontpitte) kleine dadels
  • 25 gr pindakaas
  • 25 gr havermout
  • 1 eetlepel agavesiroop of honing 
  • 50 gr pure chocolade 72 % of hoger 
  • Optioneel ter garnering, nootjes,  gemalen kokos en goji bessen

Aan de slag:

  1. Snij de ontpitte dadels open.
  2. Maak de vulling.
  3. Doe de pindakaas samen met de agavesiroop of honing in kom en roer dit goed door elkaar en voeg de havermout er aan toe. (Is je pindakaas te hard smelt het dan eerst au bain marie)
  4. Vul hier mee de dadels en druk de dadels weer dicht.
  5. Smelt de chocolade au bain marie en dompel ze in de gesmolten chocolade. Het makkelijkst is ze om met 2 vorken er uit halen en uit te laten lekken.
  6. Leg de met chocolade bedekte uitgelekte dadel voorzichtig op een bakpapier.
  7. Strooi er eventueel wat fijn gesneden nootjes, goji besjes of gemalen kokos over en zet ze in de koelkast zodat de chocolade kan uitharden. 

Geniet er van! 

Liefs Co (lette) 

 

Kan jouw collectie wel wat nieuws gebruiken?

SNEAKERS sale dames

About The Author

Colette Gomez

Sportieveling, gek op gezonde taartjes, bedenkt graag gezonde recepten en hoopt jullie daar mee te inspireren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.