Chiapudding kennen we allemaal wel en blijft een lekker en makkelijk ontbijtje. Je zet het in de avond klaar, en ‘s ochtends staat er een heerlijk ontbijtje op je te wachten. Maar om je ontbijtje wat op te leuken kan je er ook een taartje van maken. Net zo simpel maar veel vrolijker!

 

Wat heb je nodig?

  • 2 el melk
  • 15 gr havermout
  • 10 gr boekweitmeel
  • 3 el chiazaad (deze!)
  • 3 el kokosrasp (hier)
  • 1 el zoetstof
  • 2 el kokosyoghurt
  • 1 el melk
  • Fruit naar keuze
  • Eenpersoons taartvormpje zonder bodem

Hoe maak je het?

  • Vet het vormpje in met wat olie
  • Doe de havermout, melk en meel in een schaatje en meng tot een papje
  • Zet het vormpje op een bordje en druk dit papje erin, dit wordt de bodem
  • Meng vervolgens het chiazaad, zoetstof, de kokosrasp, yoghurt en melk door elkaar tot een papje. Giet dit papje in de vorm, op de bodem
  • Zet het taartje een nachtje, of max. 2 uurtjes in de koelkast
  • Druk het taartje voorzichtig uit het vormpje en maak af met wat fruit, enjoy!

 

 

Meer recepten, tips & workouts? Bekijk ons boek!

 

About The Author

Jacky Nobels
Blogger

23 jaar. Gek op 3 dingen: gezonde voeding, sporten en fotografie. Vind het een uitdaging om lekkere, maar vooral gezonde receptjes te verzinnen om mensen te inspireren om gezond te leven.

Leave a Reply

Your email address will not be published.