Wat is er nou lekkerder om na het sporten te genieten van een heerlijk stukje taart?! Deze cheesecake zit boordevol eiwitten, goed voor je spiertjes!

Je hebt hier voor nodig:

  • Springvorm 18 of 20 cm
  • Bakpapier

Voor de bodem heb je nodig:

  • 240 gr uitgelekte zwarte bonen*
  • 100 gr dadels
  • 15 gr cacao
  • 25 gr havermeel
  • 25 gr kokosmeel
  • 2 eieren

Voor de vulling heb je nodig:

  • 600 gr franse kwark
  • 2 scoops (vanille) whey
  • 125 gr bevroren kersen + 2 eetlepels water
  • 6 gelatine bladen
Aan de slag:
Leg een bakpapier in je springvorm en vet de zijkanten in.
  1. Verwarm de oven voor op 175 gr.
  2. Wel de gelatine in een kommetje koud water.
  3. Wel de dadels in warm water zodat ze wat zachter worden.
  4. Laat de zwarte bonen uitlekken in een vergiet en spoel ze onder de kraan af.
  5. Doe de zwarte bonen, dadels , melen, cacao, en eieren in je foodprocessor/keukenmachine en mix dit fijn dat een mooi egaal beslag.
  6. Schep dit beslag in de met bakpapier bekleedde springvorm en bak de bodem af in ongeveer 20/25 min.
  7. Maak ondertussen de vulling , mix de kwark met whey ongeveer 5 min met met een mixer of keukenmachine luchtig.
  8. Schep 2 eetlepels van dit mengsel in pannetje en zet het op het vuur en doe hier de week geworden gelatine bij en roer dit door net zo lang tot dat de gelatine opgelost is.
  9. Voeg dit bij de rest van je kwarkvulling en mix dit goed door elkaar.
  10. Haal de bodem uit oven en laat even afkoelen .
  11. Giet de vulling op de bodem .
  12. Verwarm de kersen met 2 eetlepels water op het vuur en laat het zachtjes pruttelen zodat het een coulis word.
  13. Swirl de kersencoulis er over.
Zet de taart voor minimaal 3 uur in de koelkast.

Is je taart klaar , geniet er dan lekker van!

Liefs Co (lette)

 

 

*Ik voeg vaak zwarte bonen toe aan mijn recepten niet alleen omdat het een mooie basis is maar wist je dat ? Zwarte bonen zijn enorm rijk aan eiwitten en vezels . Ze zijn door de grote hoeveelheden vitamines, mineralen en antioxidanten daarom ook een echte superfood!

About The Author

Colette Gomez

Sportieveling, gek op gezonde taartjes, bedenkt graag gezonde recepten en hoopt jullie daar mee te inspireren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.