Bananenbrood wafels
8.7Overall Score
Reader Rating: (2 Votes)
8.7

Wist je dat je van je bananenbrood beslag ook wafels kan maken? Doe het beslag in een wafelijzer en je hebt heerlijke wafels die je kan toppen met alles wat je wilt. Zonder topping zijn ze ook lekker!
Nog een voordeel, ze zijn veel sneller klaar dan bananenbrood uit de oven.

 

Wat heb je nodig (voor 3-4 grote wafels)?

  • 1 ei
  • 1 eiwit
  • 30 gr whey (Deze bijvoorbeeld!)
  • 100 gr havermout
  • 2 rijpe bananen
  • 100 ml melk naar keuze
  • Olie om het wafelijzer in te vetten
  • Wafelijzer
  • Blender of keukenmachine

Wil je geen Whey gebruiken of heb je dit niet? Vervang dit dan voor 30 gr havermout en zoetstof/honing.

Hoe maak je het?

  • Vet het wafelijzer in met olie en laat even opwarmen
  • Ondertussen maak je het beslag: doe het ei, eiwit, de whey, havermout, bananen en melk in de blender of keukenmachine en mix tot een glad beslag
  • Vul de onderste helft van het wafelijzer met het beslag, alle vakjes moeten net bedekt zijn
  • Bak de wafels ongeveer 10 minuten goud-bruin

Tip: vries de wafels in zodat je altijd een gezonde snack hebt liggen!

 

Meer recepten, tips & workouts?

About The Author

Jacky Nobels
Blogger

23 jaar. Gek op 3 dingen: gezonde voeding, sporten en fotografie. Vind het een uitdaging om lekkere, maar vooral gezonde receptjes te verzinnen om mensen te inspireren om gezond te leven.

Leave a Reply

Your email address will not be published.