Lekker bij je ontbijt of als tussendoortje! Ik heb al héél vaak bananenbrood gebakken maar die waren lang niet altijd even lekker. Het ene bananenbrood recept is het andere niet (andere? Ja, hier!)  en dus was dit het eerste bananenbrood waarvan ik het recept met jullie móést delen!

bananenbrood ashley

Wat heb je nodig?

  • 3 grote (rijpe) bananen (of 4 kleinere)
  • 150 gram speltmeel/bloem of bijvoorbeeld 100 gram + 50 gram amandelmeel. Of 150 gram amandelmeel.. net wat jouw voorkeur heeft!
  • 3 eieren
  • 75 gram (extra) pure chocolade in stukjes gehakt
  • 2 theelepels koek en speculaas kruiden
  • Vanille extract
  • 1 theelepels wijnsteenbakpoeder

Tip 1 :  Hou je van zoet kun je eventueel nog extra honing/agave of palmsuiker toevoegen.
Tip 2 : Variatie op extra toevoeging nodig? Noten, rozijnen, cranberry’s, dadels en kokosrasp!

Hebben jullie een how-to nodig? Vooruit dan!

  1. Pureer eerst je bananen helemaal glad.
  2. Voeg daar vervolgens 1 voor 1 de eieren aan toe, gevolgd door de speltbloem/meel.
  3. Spatel dit even goed door en voeg de koek/speculaas kruiden en vanille toe en je fijngehakte chocolade..
  4. Vet een bakblik in en giet het mengsel in de bakvorm.
  5. Bak hem af op 170 á 180 graden voor 45 minuten. De baktijd kan per oven verschillen maar het bananenbrood is gaar als je er met een satéprikker in prikt en deze er weer helemaal schoon uitkomt!
  6. Succes en smakelijk!

Tip 3 : Vries je bananenbrood in stukjes in! Zo heb je elke dag een lekker stukje en hoef je hem niet in éé keer op te eten! 🙂

 

About The Author

Ashley Willems

27.. Verslaafd aan instagram, gek op makkelijke, snelle en gezonde maaltijden.. En sinds kort zelfs verslaafd aan sporten!

Leave a Reply

Your email address will not be published.