Als je mij goed kent weet je dat je mij erg blij kunt maken met tempeh. Al geef je me een blok vers van de pers, ik maak er wel iets lekkers mee. Ik had laatst onwijs trek in een sandwich en bedacht me een meesterlijke te maken met ehh… Raad je het al?

 

Tempeh 1

 

Voor een lekker broodje heb je nodig:

  • Brood (ja sorry, echt)
  • Pindakaas (ik gebruikte de crunchy variant van body & fit shop)
  • Sambal (ik vind zoet pittig lekker, badjak en manis kunnen hierbij goed!)
  • Komkommer(schijfjes)
  • Sla
  • Seroendeng (voor een extra touch)

 

Voor de gemarineerde tempeh heb je nodig:

  • Tempeh (een blok samengeperste en gefermenteerde sojabonen, bij de toko, andere Aziatische winkels en veel supermarkten te koop)
  • Ketjap manis
  • Knoflook (poeder of vers geperste teentjes)
  • Ketoembar (gemalen koriander)
  • Djahe (gember)
  • Djinten (gemalen komijn)
  • Kentjur
  • Citroensap

Snijdt de tempeh in plakjes en laat het een gehele nacht in de marinade staan. Een ruime hoeveelheid ketjap is hiervoor nodig, de andere specerijen/kruiden kunnen naar smaak worden toegevoegd (ik kook op Indisch gevoel dus heb helaas geen afgemeten hoeveelheden). Af en toe omdraaien/roeren!

Tempeh 2

 

De sandwich in elkaar bouwen:

  • Twee sneden brood besmeren met pindakaas en sambal
  • De plakken tempeh een beetje uitlekken en om en om bakken (kort en niet op te hoog vuur, anders verbrand de ketjap) en je boterhammen hiermee beleggen
  • Komkommer, sla en eventueel seroendeng erbij
  • KLAAR
  • GENIETEN
  • LEKKER
 

 

Kom jij naar ons toffe event!?

Vind hier alle informatie over de Summer Tour Reünie & boekpresentatie!

inger summer tour

About The Author

Tirza Winters

Diëtist en voedingsdeskundige, een echte foodie met veel passie om anderen ervan te overtuigen dat een gezonde leefstijl leuk, lekker en gemakkelijk is!

Leave a Reply

Your email address will not be published.