Afgelopen week was ik zoals jullie misschien al wisten in Zakynthos, een eiland dat bij Griekenland hoort. Een week niet sporten was al een hele opgave omdat ik echt een stuiterbal ben.
Daarnaast moest ik ook mijn eigen keuken nog eens missen maar ach wat zeuren we als je gewoon lekker op vakantie kan, toch?

Toch kan ik er niet omheen toen ik op de kaart als voorgerecht iets heerlijks zag staan; avocado gevuld met garnalen in een cocktailsausje. Het was het eerste voorgerecht op de kaart en ik heb dan ook niet verder gezocht!
Het smaakte echt geweldig die combinatie die ikzelf niet zo 1,2,3 zou bedenken. Ondanks dat ik me had voorgenomen een weekje niet naar kcal te kijken begon ik me toch af te vragen hoeveel er wel niet in zouden zitten.
Natuurlijk zitten er in avocado gezonde vetten maar dat cocktailsausje.. Toen bedacht ik me dat je natuurlijk ook een gezondere variant van cocktailsaus kan maken! Lees snel verder…garnalenavocado

Wat heb ik gebruikt voor dit gerechtje?

  • Een kleine avocado
  • Portie kleine garnaaltjes (bepaal dit zelf maar haha:))

Voor de saus gebruikte ik dit:

  • 2 theelepels light fritesaus
  • 2 theelepers ketchup
  • 3 theelepels magere yoghurt
  • 1 theelepel paprika poeder (ongeveer 1,5 gram bij mij)
  • Peper & Zout om op smaak te brengen
  • Eventueel nog wat citroensap

Het bereiden is super simpel. Alles is een bakje en met een lepel mixen tot het een glad geheel is.
Snij de avocado doormidden, gooi die vrucht weg (of plant hem in je tuin voor een leuke avocadoboom haha),
vul gewoon je avocado en gooi het sausje eroverheen. Deze ”how to” was vast overbodig want zo simpel is het.

Eet smakelijk en ben benieuwd wat jullie er van vinden!

About The Author

Jordi Sloots
Founder

Internetgekkie achter Fit Dutchies die leeft op burgers en daarom naar de gym gaat. Ik hoop jullie op een realistische manier te inspireren én te motiveren!

Leave a Reply

Your email address will not be published.